GRADSKA PRIZNANJA: GRB GRADA mr. sc. Ljiljani Lukačević

2449 0

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA mr. sc. LJILJANI LUKAČEVIĆ, za veliki doprinos na unapređenju zdravlja pučanstva novogradiškog kraja i dugogodišnji stručni rad u zdravstvenoj djelatnosti.

Mr. sc. Ljiljana Lukačević specijalist je kliničke psihologije u Podružnici Gradske bolnice u Novoj Gradiški. Znanstvena je asistentica na Katedri za sestrinstvo, medicinsku etiku i palijativnu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.

Tijekom Domovinskog rata stručna je suradnica Službe za informativno-psihološko-propagandnu djelatnost 121. brigade Hrvatske vojske. Od 1995. godine voditeljica Centra za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata Nova Gradiška i stručni suradnik Ministarstva hrvatskih branitelja u provedbi Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Autorica niza stručnih publikacija, dobitnica brojnih priznanja. Iznimne rezultate postiže i na području prevencije ovisnosti, članica Županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti neprekidno od 2003. godine, voditeljica Savjetovališta za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška, neke su od funkcija koje je obavljala.

Rješenjem Ministarstva znanosti imenovana je koordinatorom za provedbu Nacionalnog programa prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno – obrazovnom sustavu za područje Brodsko posavske županije. Autor ili koautor devet projekata iz područja prevencije ovisnosti, realiziranih s Udrugom “Pozitiva”. Iznimno je aktivna i u lokalnoj zajednici, zamjenica gradonačelnika od lipnja 2013. do siječnja 2016. godine, predavač na brojnim tečajevima, stručna suradnica u brojnim udrugama. Održala je oko 300 javnih predavanja i tribina za građane, djecu i mlade, stručnjake iz odgojno-obrazovnog i zdravstvenog sustava te sustava socijalne skrbi.

Related Post

OBNOVLJEN DRUŠTVENI DOM

Autor - 03/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. studenog 2013. – U društvenom domu više neće pjevati Miroslav Ilić ali ni nitko drugi, jer su…