GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA NOVA GRADIŠKA

1892 0

NOVA GRADIŠKA, 17. siječanj 2013. – Na jučer održanoj izbornoj Skupštini HCK Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška za predsjednicu Skupštine izabrana je Marija Guberović, a za dopredsjednike Marijo Borojević i Mato Modrić.

Po funkciji oni su i članovi Odbora GD CK u koji su još izabrani Anka Štivičić, Miroslav Domazetović, Franjo Pavlović

 

Izabran je i novi saziv Skupštine u kojoj su zastupljeni članovi s područja Grada Nova Gradiška i deset općina novogradiškog kraja imenovani od općinskih organizacija CK. Izabrani su i članovi radnih tijela i komisija, te zastupnici u županijskoj Skupštini CK i Skupštini HCK. Članovi Skupštine su: Ivica Marjanović (Davor), Neda Kovačević (Staro Petrovo Selo), Ivan Kičić (Vrbje), Ivan Oršulić (Rešetari), Mira Kurjaković (Cernik), Franjo Bungić (Gornji Bogićevci), Mirko Juroš (Okučani), Vesna Rafajac (Stara Gradiška), Antun Karlik ( Dragalić), Žarko Butina (Nova Kapela), Miroslav Pertrović (Prvča), Stjerpan Mičević (Ljupina), Željko Ivanović (Kovačevac), Marija Guberović, Franjo Samardžić, Franjo Pavlović, Dejan Ninković, Mato Modrić, Marijo Borojević, Anka Štivičić, Jasminka Štanfar, Almira Čar, Nevenka Milinčević. Ana Mijatović i Miroslav Domazetović (Nova Gradiška).

 

Skupština je usvojila izvješće o radu, financijsko i izvješće Nadzornog odbora za 2011. godinu, programsku orijentaciju za razdoblje 2012. – 2016. godina. Usvojen je i program zajedničkih akcija HCK u 2013. godini.

Rad GD CK odvijao se kroz tradicionalne i redovne djelatnosti po načelima i zadacima utvrđenih misijom međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Hrvatskog Crvenog križa. Uz rad na organiziranju mreže i članstva, rad s mladima, prihvatu i distribuciji humanitarne pomoći i rad Službe traženja, provođeni su zdravstveni i socijalni programi i obavljene pripreme za djelovanje u katastrofama.

Na navedenim aktivnostima, širenju znanja o humanim idejama Crvenog križa, suradnji s udrugama i organizacijama, te stvaranju financijskih i drugih uvjeta za rad, bazira se programska orijentacija za naredni period od četiri godine.

Related Post