Gradsko groblje

3434 0

Planira se rekonstrukcija mrtvačnice i uređenje prostora za komemoracije

 

NOVA GRADIŠKA, 5. veljače 2012. – Za novogradiško gradsko groblje može se reći da je primjereno uređeno i održavano.

Širenje groblja prema jugu zahtijeva, međutim, dodatno uređenje, ponajprije staza i manjeg parkirališta.

 

 

Svjesni su u „Slavči“, u čijoj je nadležnosti održavanje groblja i obavljanje pogrebnih poslova, da nije primjeren ni prostor za komemoracije, kao i mrtvačnica koja zahtijeva rekonstrukciju. Iako je „Slavča“ uz mrtvačnicu uredila manji prostor za komemoracije, koje se više ne moraju obavljati na cesti ispred mrtvačnice, još uvijek se čeka na realizaciju dugogodišnje ideje i potrebe da se za grad, kakav jer Nova Gradiška, uredi primjerena mrtvačnica i komemorativni prostor.

 

-O uređenju groblja puno razgovaramo s gradonačelnikom. Po tom pitanju nešto smo napravili prošle godine, a na proljeće ćemo nastaviti s poslovima na južnom dijelu groblja, tzv. novom groblju. Postavljanje staza, zatvaranje groblja sa južne strane iz ulice Slave Raškaj, postavljanje ograde i izgradnja jednog manjeg parkirališta, da onemogućimo ulazak automobilima gotovo do grobnica, su poslovi koji nas očekuju kako bi se i taj dio groblja doveo u red.

 

Razgovaramo i tražimo mogućnost kako pronaći sredstva i realizirati idejna rješenja rekonstrukcije mrtvačnice i prostora za komemoracije, koji bi bio primjereniji od onoga koji sada imamo – kaže Davor Rukavina, direktor „Slavče“.

 

Temeljem zakona o grobljima “Slavča” obavlja djelatnost održavanja groblja i pogrebnih poslova na području grada i održava dva groblja. Treba naglasiti da se prošle godine, u okviru programa javnih radova, pristupilo uređenju „pravoslavnog“ groblja. Izvedeni su obimni radovi na saniranju oštećenih grobnica i staza i to je groblje sada u primjerenom stanju.

Related Post

VRHUNSKI GLAZBENI UŽITAK

Autor - 12/10/2014 0
OD 1994. GODINE, DAKLE VEĆ DVADESET GODINA U KONTINUITETU, DILJEM NAŠE DOMOVINE. OVE, 2014. KASKADE ZVUKOVA RUŠE SE NIZ BALUSTRADE…

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 06/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. prosinac 2012. – Članice Foruma žena SDP-a danas su, predvođenje predsjednicom Zoricom Popović, prigodnim poklonima obradovale mališane…