Hrvatska liga protiv raka „Dr.Zorislav Slović“ prikuplja novac za nabavku sonde za biopsiju tkiva prostate

667 0

Autor Franjo Samardžić

Cilj humanitarno koncerta „NOĆ FILMSKE GLAZBE“ u izvedbi solista, vokalnog ansambla i orkestra HNK-a Osijek je kupiti UZV sondu, olakšati liječenje i unaprijediti prevenciju malignih bolesti prostate u novogradiškoj bolnici

NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2019. – Hrvatska liga protiv raka „Dr.Zorislav Slović“ Podružnica Nova Gradiška organizira Humanitarnu akciju: „SVE ZA NJEGA“. Liga želi prikupiti sredstva za sondu s mogućnosti biopsije i setom za biopsiju. Bolnica posjeduje novi UZV-ni aparat firme SHIMADZU ali je potrebno kupiti sondu kompatibilnu aparatu. Sonda košta 66.506,25 kuna.

Da bi se prikupila potrebna sredstva Hrvatska liga protiv raka „Dr.Zorislav Slović“ organizira humanitarni koncert „NOĆ FILMSKE GLAZBE“ u izvedbi HNK-a Osijek (solisti,vokalni ansambl i orkestar, ukupno 65 izvođača). Koncert će se održati 16.veljače 2019. god. U Sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, ul.Ljudevita Gaja 24. Prikupljena sredstva od donacija i karata namijenjena su za kupnju UZV-e sonde.

-Svrha akcije je prevencija raka prostate. Naša urolaška ambulanta Opće Bolnice N.Gradiška posjeduje novi UZV-ni aparat sa sondom za dijagnostiku bolesti prostate bez mogućnosti biopsije tkiva prostate. Pacijent kojem je nakon pregleda dijagnosticirana promjena tkiva prostate mora ponovo ići u druge bolnice na ponovni pregled uzimanja tkiva. Duge liste čekanja i neugodna pretraga česti su uzrok odustajanja od ove pretrage, a posljedica je često rak prostate u višem stadiju – navodi predsjednica Lige Terezija Grgić, dipl. ing. .

Poziva Novogradiščane da dođu na koncert i u granicama svojih mogućnosti pomognu u realizacije ovog Projekta Lige protiv raka „Dr.Zorislav Slović“ Podružnica Nova Gradiška čiji je cilj olakšati liječenje i unaprijediti prevenciju malignih bolesti prostate.

Related Post

AKCIJA I DALJE TRAJE

Autor - 05/05/2014 0
Građani su policiji dragovoljno predali 240 komada raznog vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog), 2554 komada streljiva za dugo…