HRVATSKI SABOR

1042 0

NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2016. – I u ovom mandatu Nova Gradiška će imati saborskog zastupnika. Bit će to Davor Vlaović, dožupan brodsko-posavski i predsjednik županijske organizacije HSS-a.

MIP je, naime, predložio Saboru da potvrdi prestanak zastupničke dužnosti HDZ-ovu Davoru Miličeviću, a početak HSS-ovu Davoru Vlaoviću.

Predsjednica MIP-a Margareta Mađerić, odgovorila jer na pitanje SDP-ovoj zastupnici Gordani Sobol koju je zanimalo je li poštovan zakon koji kaže da se prvo moraju iscrpiti svi kandidati sa HDZ-ove liste.

– Na listi Domoljubne koalicije u 5. izbornoj jedinici preostala je jedna članica HDZ-a Antonija Jozić, koja je kod javnog bilježnika potpisala izjavu da ne može obavljati zastupničku dužnost, odgovorila je Mađeri i ustvrdila da je kod te zamjene poštovan zakon.

HSS je tako na korak da u Saboru ima svoj klub zastupnika.

Potvrdi li Sabor tu zamjenu HSS će s Vlaovićem dobiti drugog zastupnika. Treba mu još jedan da osnuje klub zastupnika, kako je Branko Hrg, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik ranije najavio, pozivajući se na međustranački dogovor s HDZ-om.

Related Post

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Autor - 31/03/2016 0
Zagreb, 31.3.2016. godine – Mario Turalija, zamjenik ministra poduzetništva i obrta,na inicijativu kineske strane,primio je danaskinesko izaslanstvo na čelu s…

HSLS

Autor - 20/07/2012 0
U subotu, 14. srpnja, članovi Ogranka HSLS-a iz Nove Gradiške, unatoč ljetnoj vrućini, proveli su hvalevrijednu eko-akciju uništavanja ambrozije. Okupljeni…