VRATILI SE PONOVO KRASTI

1137 0

NOVA GRADIŠKA, 4. veljače 2015. – Policija je u srijedu, 3. veljače oko 17,15 sati u Novoj Gradiški uhitila 31-godišnjaka s područja Nove Gradiške i 19-godišnjaka s područja Okučani zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

teška krađa.

 

Oko 17 sati policijski službenici su ih zatekli u krugu jedne tvornice u Novoj Gradiški kako iskopavaju i sijeku električni četverožilni kabel dok su pored sebe imali više komada bakrenih električnih vodiča dužine od 110 do 180 cm.

 

Kriminalističkim istraživanjem oni su osumnjičeni da su nekoliko sati prije ušli u krug tvornice pomoću alata za kopanje iskopali u tlu kanal dužine oko 2 metra i dubine oko 80 cm kako bi došli do električnog kabla koji su pomoću ručne pile za metal prerezali i iz njega izvukli bakrene vodiče u namjeri otuđenja.

 

Kriminalističkim istraživanjem oni su osumnjičeni da su u prošloj godini počinili još dva kaznena djela teške krađe tako što su u mjesecu lipnju u dva navrata ušli u krug iste tvornice i ispred dviju proizvodnih hala na isti način otuđili oko 100, a potom i oko 30 metara električnog kabla koje su otuđili iz prostora trafostanice u koju su prije toga nasilno ušli.

 

Policija će protiv njih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava za tri kaznena djela teške krađe.

Related Post