Hrvoje Žakić na mjestu voditelja Uprave šuma, Podružnica Nova Gradiška, zamijenio Marinka Stojića

3325 0

NOVA GRADIŠKA – Hrvoje Žakić  imenovan je  za novog  voditelja Uprave šuma, Podružnica Nova Gradiška. Kako je danas kazano na konferenciji za  novinare, na dužnost će stupiti u ponedjeljak  umjesto dosadašnjeg upravitelja Marinka Stojića  koji odlazi na novu dužnost stručnog  suradnika za strategiju i razvoj u središnjici Hrvatskih šuma u Zagrebu.

Očekivana je to odluka Uprave Hrvatskih šuma  budući je Marinko Stojić SDP-ova opcija, a Hrvoje Žakić (HDZ) opcija  sadašnje  državne vlasti .

– Želim mu puno zdravlja, sreće, poslovnog uspjeha i dobrih poslovnih rezultata. U posljednjih pet godina bili smo tim i ostvarili  fantastične rezultate. Mogu reći da to nisu samo moji rezultati, nego cijelog tima. Prezadovoljan tom činjenicom  ovom prigodom želim zahvaliti svim radnicima Uprave šuma Nova Gradiška i svojim suradnicima jer bez njih takvih rezultata  ne bi bilo.  Na njih sam ponosan jer su svoje zadatke izuzetno dobro odradili.- kazao je Marinko Stojić, čestitajući Hrvoju Žakiću na novoj funkciji.

-Upravu šuma  u  Novoj Gradiški sam zatekao s relativno dobrim rezultatima. Međutim, organizacijskim promjenama  rezultat smo višestruko povećali  – dodao je Stojić  i kazao da će obnovljene zgrade  u Novoj Gradiški sa 4 i Novskoj sa 2 milijuna kuna, kako je  naglasio ostati trajno  vidljive.

    Stojić smatra da je Hrvoje Žakić odličan  izbor. S njim je, kako je naglasio, unatoč različitim političkim opcijama imao dobru suradnju jer, kako smatra, politiku treba voditi na drugim, a ne na radnim mjestima.  

– Želim mu se zahvaliti prije svega na dosadašnjem dobrom radu. Nadam se da će Uprava šuma nastaviti ovako funkcionirati i u budućnosti, pa i bolje. Prvenstveno, vraćajući dio zaposlenih u ova naša regionalna područja, jer šumarstvo se obavlja na regionalnom, ruralnom području.  Smatram da tu moramo dati puno više obola. Prvenstveno, kako bi pomogli posebice zapadnoj Slavoniji.  Znamo kakva je trenutna situacija u našem području, kolika je depopulacija, koliko ljudi odlazi i mislim da javna poduzeća,  kao što su Hrvatske šume, moraju ulagati u područja gdje šuma raste – kazao je Hrvoje Žakić, novi voditelj Uprave šuma, Podružnica Nova Gradiška.

 

.

 

Related Post