IDEMO NA IZBORE

700 0

NOVA GRADIŠKA, 22. prosinac 2015. – Kako doznajemo od dr. Dražena Oršulića gradski vijećnici iz redova HDZ-a zatražili su od predsjednika Gradskog vijeća Josipa Mikšića da sazove sjednicu Vijeća sa samo jednom točkom dnevnog

reda na kojoj bi se donio privremeni proračun. Smatraju da bi se privremenim financiranjem izbjegli prijevremeni izbori, koji kako smatra Dr. Oršulić, predsjednik GO HDZ-a, nikome ne bi trebali biti interes jer bi dolazak povjerenika značio blokadu.

HDZ pokušava spasiti što se spasiti može jer je 31. prosinca krajnji rok do kada se sjednica Gradskog vijeća može sazvati, a ako bi i kod druge strane bilo volje, spriječili prijevremeni izbori.

U redovima SDP-a i HDSSB-a nema razumijevanja za tu inicijativu i za njih su prijevremeni izbori jedina solucija. Kako doznajemo od Vinka Grgića i Dubravka Gubića, čelnika tih stranaka, nisu za tu sjednicu jer se u biti ništa ne bi promijenilo. Tvrde da dolaskom povjerenika nitko od korisnika gradskog proračuna neće biti zakinut, a neće biti zaustavljene ni investicije. Čekaju da Vlada RH postupi po zakonu.

Odgovor na pitanje hoće li sazvati sjednicu Gradskog vijeća nismo mogli dobiti od njegovog predsjednika Josipa Mikšića, jer se, kako smo doznali, ne nalazi u Novoj Gradiški. Podsjetimo, vijećnici SDP-a i HDSSB-a nisu prihvatili gradski proračun za 2016. godinu (10:8) što znači da Vlada RH mora raspustiti Gradsko vijeće i razriješiti dužnosti gradonačelnika Željka Bigovića i njegove zamjenike mr. Ljiljanu Lukačević i Daria Bana, imenovati povjerenika i raspisati prijevremen izbore za Grad Novu Gradišku.

Related Post

PRESTIŽNO PRIZNANJE

Autor - 24/11/2014 0
{jcomments on} NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – Prosudbena komisija Središnjeg Koordinacijskog odbora Republike Akcije Gradovi i općine – prijatelji…