ŽIDOVI SLAVE BLAGDAN PESAH

390 0

POŽEGA, 2. travanj 2015. – Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je čestitku dr. Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj. Biskup u čestitci piše:

 

„Blagdan Pesah podsjeća na povijest ljudske slobode koju je Svemogući pokrenuo upisavši čežnju za njom u svako čovječje srce i povezavši s njome dostojanstvo koje mu je udijelio. Ova povijest ima svojevrsnu paradigmu u oslobođenju Židova iz Egipta, nastavlja se na različite načine tijekom stoljeća u svojim radosnim i žalosnim očitovanjima, a jedna od najtežih njezinih dionica je Holokaust židovskoga naroda, okončan prije sedamdeset godina sa završetkom II. svjetskog rata.

Divim se i radujem se s Vama svim Božjim velikim zahvatima u povijesti spasenja kojima je posvjedočio da je s nama na putu slobode te da nas i kroz nevolje vodi prema smislu za kojim čeznemo: Prema punom zajedništvu života s njime u nebeskom Jeruzalemu. Kršćani vjeruju da je Isus Krist za tu slobodu položio život te nas ona povezuje i s braćom i sestrama u Židovstvu, hrabreći nas u nastojanju oko promicanja istinske slobode i u našem hrvatskom društvu“, kaže biskup Škvorčević.

Related Post

DAN ŽIVOTA U DAVORU

Autor - 03/02/2013 0
U nedjelju, 3. veljače na Dan života, požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je rodnu župu Davor, predvodio euharistijsko slavlje i…

GOSPINO POLJE

Autor - 08/09/2013 0
Vjernici župe Vrbova pripravljali su se za blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, 8. rujna, trodnevnicom, koju je na Gospinom polju,…