Igralom priprema nezaboravno glazbeno iskustvo u zagrebačkoj Močvari

402 0

Ponedjeljak, 29. travnja 2024. // Zagreb, Močvara

 

Zagreb, 2. travnja 2024. – U Močvari se u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine sprema nezaboravno glazbeno iskustvo! Na pozornicu se penje Igralom – trio koji spaja rokenrol s tradicionalnom glazbom svijeta, afrički elektronički blues s balkanskim zvukovima i ono naizgled nespojivo, a rezultat je hipnotizirano slušanje i plesanje tijekom čitavog koncerta. 

Igralom – „Premalim stvarima“

Igralom čine Mladen Marjanović na gitari, Ivan Cvetković na bubnju i perkusijama te Dimitrije Simović na vokalu i bas gitari. Bend je osnovan 2015. godine u Nišu, a u svojoj diskografiji broji tri albuma: ”Pogrešna poznanstva” (2016.), ”Sunovrat” (2018.) i ”Premalim stvarima”(2023.). Već je ”Sunovrat”, album u čijoj je produkciji sudjelovao i veliki Chris Eckman (član benda The Walkabouts i suvlasnik kultne izdavačke kuće Glitterhouse), kritika proglasila jednim od najboljih albuma 2018. godine, a nakon petogodišnje pauze hvalospjeve je pokupilo i najnovije izdanje benda ”Premalim stvarima” objavljeno koncem prošle godine. 

Igralom – „Dan u životu“

Moćni je trio svojim trećim albumom još jednom potvrdio da je Igralom jedinstvena pojava na regionalnoj sceni. Njihov je spoj world musica, saharskog dirt bluesa s istočnjačkim melosom u ruhu americane uz stihove na razmeđu magije i svakodnevice prezentiran kroz sedam numera snimljenih u niškom studiju My Room Acoustic. Za miks je albuma zaslužan Mladen Marjanović, a Srđan Milovanović napravio je master. Svoj su doprinos albumu dali i gosti Vedran Peternel, Sara Renar (”Premalim stvarima”, ”Sunce”) i Tea Režek (”Kafanče”).  ”Premalim stvarima” objavljen je za diskografsku kuću Menart. 

Igralom – „Zlato“

Rado, ali rijetko viđen zagrebački gost svoje je posljednje ukazanje imao početkom rujna 2023. godine u KSET-u, a Dimitrije, Ivan i Mladen ovog proljeća povodom promocije svog dugoiščekivanog trećeg albuma u Zagreb donose dašak afričke pustinje, svakodnevice istočnoeuropskih prijestolnica i glazbene magije koja će na Močvaru spustiti vrtlog derviškog transa. 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne u Dirty Old Shopu od 5. travnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura. 

Koncert organizira samo nabrijano opušteno u suradnji s Vrelom zvuka.

Related Post