INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA

1062 0

Realizacijom dvije velike investicije ove godine, Atlantic Grupe u tvornicu za proizvodnju energetskih pločica i tvrtke Klimaoprema u tvornicu za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore, Industrijski park Nova Gradiška se potvrdio kao jedna od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj i regiji.

 

Ulaganje Atlantic Grupe


Ovih dana, kako je i najavljeno, Atlantic Grupa je započela radove na izgradnji tvornice za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane pod brandom Multipower. Podsjetimo, riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

 

‘Ponosni smo na činjenicu da je Atlantic grupa odabrala upravo Industrijski park kao najbolju od 93 analizirane poslovne zone u Hrvatskoj za svoje ulaganje. To je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potvrda potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i razvoj gospodarstva ovog kraja. U Atlantic Grupi smo dobili vrhunskog i izuzetno korektnog partnera te činimo sve da ovo ulaganje bude samo početak jedne dugoročne, uspješne suradnje,’ rekao je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nova Gradiška.

 

Gore navedeno potvrđuje i izjava Emila Tedeschija, predsjednika Uprave Atlantic Grupe, koji je kazao kako su u Novoj Gradišci naišli na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice te kako im je veliko zadovoljstvo što su u prilici kroz razvoj vlastitog poslovanja pridonijeti i razvoju ove poslovne zone.

 

Visoko konkurentni uvjeti za ulaganje


Ono što Industrijski park doista čini jednom od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj i regiji jest izvanredna lokacija uz međunarodnu autocestu (142 ha), koja je idealna za ulagače koji su usmjereni na tržište Jugoistočne Europe, izgrađena kvalitetna infrastruktura, cijena infrastrukturno opremljenog zemljišta od 25 kuna po metru kvadratnom, izuzetno konkurentan paket lokalnih poticaja i olakšica, te razumijevanje potreba ulagača i sposobnost da se u kratkim rokovima i na kvalitetan način odgovori na njihove zahtjeve.

 

U okviru Poslovno inovacijskog centra provode se visoko kvalitetni trening programi za CNC tehnologiju (certificirani SIEMENS-ovi trening programi). Centar je vrhunski opremljen, a razvijena je i uspješna suradnja sa Siemensom i DMG-om, te Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu. Ovime se Industrijskom parku omogućava da ,uz standardnu ponudu ulagačima, ponudi i kvalificiranu radnu snagu u području CNC obrade metala, što je već prepoznato kao izuzetno značajna vrijednost za privlačenje ulagača u navedeni sektor.

 

Zasad je navedeno prepoznalo osam ulagača koji su izgradili vlastite proizvodne prostore u Industrijskom parku, te pet stanara Poduzetničkog inkubatora koji ukupno zapošljavaju oko 300 djelatnika, a ulaganje Atlantic Grupe i Klimaopreme predstavljaju zapravo samo dodatnu potvrdu visoke kvalitete i konkurentnosti Industrijskog parka Nova Gradiška.

Related Post