Iris Ivaniš sjajna odbojkašica na pijesku

545 0

25. srpanj 2011. – Mlada Požežanka, 16. godišnja Iris Ivaniš,

odbojkašica prvoligaškog odbojkaškog kluba ŽOK Nova Gradiška i ŽOK Požega, već nekoliko godina ljetne praznike koristi igrajući odbojku na pijesku. Iris je sjajna odbojkašica na parketu, što je pokazala igrajući klupsku odbojku, ali i kao članica kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske. Međutim, malo se zna da je Iris Ivaniš izvrsna igračica nove igre – odbojke na pijesku. Svoju kvalitetu je pokazala prije 3 godine kada je igrala na Olimpijadi u Beču u natjecanju mladih Svijeta sa prijateljicom Ivanom Žmire, do ljeta igračicom Marsonije iz Sl.Broda, a prije toga odbojkašicom ŽOK Nova Gradiška. Iako su obje tada prvi put igrale odbojku na pijesku osvojile su 4. mjesto u konkurenciji 16 zemalja. Iris je tada imala samo 13, a Ivana 15 godina.

Godinu dana poslije izborile su odlazak na Sportske igre mladih u Split, gdje su osvojile 4. mjesto. I prošle godine također Iris je nastupila na Sportskim igrama mladih u Splitu, ali ovaj put u tandemu s klupskom igračicom Kristinom Pilaš i opet su bile sjajne osvojivši srebrnu medalju – 2.mjesto . Veliki je to uspjeh, jer se odbojka na pijesku znatno u igri razlikuje od dvoranske odbojke, a niti jedna od ovih djevojaka nije trenirala posebno odbojku na pijesku. Ovo ljeto, četvrti put za redom, Iris će nastupiti na Igrama, ali ovaj put u paru sa Lanom Zirdum, odbojkašicom ŽOK Marsonije iz Slav.Broda, kao predstavnice Brodsko-posavske županije. Naime, ovih dana na regionalnom natjecanju koje je održano u SRC Kukavica kod Bjelovara Iris i Lana ostvarile su sve pobjede i bez premca osvojile 1. mjesto koje im je osiguralo i ove godine odlazak u Split na Sportske igre mladih. Stoga, iskrene čestitke našim predstavnicama Iris i Lani na uspjehu, uz želju i nadu da će nas u Splitu dostojno natjecateljski predstaviti i plasmanom razveseliti. Međutim, našoj Iris Ivaniš posebne čestitke jer je četvrtu godinu za redom sjajni reprezentant naše odbojke, pa iskreno želimo, poznavajući njen elan, znanje i sjajnu igru, da ove godine, za razliku od lanjske srebrne, postane – zlatna!

 

Na slici: Iris Ivaniš (na proglašenju sportaša godine gdje je proglašena najboljom sportašicom Nove Gradiške) sjajna igračica odbojke na parketu i na pijesku.

Related Post