Izdvojena ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa nalazi se u novogradiškom Domu zdravlja

686 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 24. ožujka 2020. – Na temelju upute Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Domu zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ (Relkovićeva 7 – dvorište) od 16. ožujka radi izdvojena ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa. Dežurna je 24 sata, a upiti i informacije mogu se dobiti na tel: 098 340 525, ili osobno doći uz posebnu pozornost na REŽIM ULASKA.
Kako nas je izvijestio Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja, na ulazu u dvorište se nalazi vidljiva obavijest o cijelom postupku.
Kada pozvonite udaljite se od ulaza 2 metra. Izaći će dežurna osoba koji otvara ulazna vrata i priopćava postupak ponašanja te vodi osobu do ordinacije. Tom prilikom također razmak između njih mora biti 2 metra. Prilikom dolaska do izdvojene ordinacije dežurni koji je doveo osobu pozvoni i tom prilikom izlaze sestra i liječnik koji obavljaju trijažu.
-Važno je dati liječniku što više podataka o kontaktima koje je osoba imala. Kada se prikupe svi potrebni podaci po ocjeni dežurnog liječnika ide se u samoizolaciju ili zovu dežurnog epidemiologa u SB (091 5170-426) i ako procjene da je potreban smještaj u za to posebno pripremljene prostore u bolnicama tada osobu prevozi Hitna služba ili Sanitetski prijevoz – navodi Marijan Šapina.
Poseban apel upućuje se onima koji su doputovali iz zemalja koje su zahvaćene COVID-om 19: Italija, Slovenija, Španjolska, Austrija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Švicarska, SAD, Rumunjska,…da se odmah telefonom jave i postupe prema poznatim naputcima kako bi zaštitili sebe i sve oko sebe.
Timu Izdvojene ordinacije u dežurstvu su se priključile patronažne sestre visoke stručne spreme.

Related Post