Izložbom “Spectrum” predstavljena mlada slikarica Nataša Kupljenik

1348 0

Autor I. Herceg

NOVA GRADIŠKA  – Izložbom “Spectrum” predstavljena mlada slikarica Nataša Kupljenik

Izložba je otvorena 30. ožujka u Domu kulture u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”.

Uz riječi dobrodošlice poklonicima slikarstva, Danijela Juranović, ravnateljica Učilišta upoznala je s radom autorice koja je rođena 1982. godine u Kutini. Slikarstvo je diplomirala u Ljubljani, gdje živi i radi od 2002. Iako je diplomirana slikarica, smatra da je slikaricom postala tek u godinama nakon diplome. “Oduvijek sam bila pjesnikinja, kreativka, koja voli stvarati sama u svom miru. Biti umjetnica nije stvar izbora, iznutra me uvijek nešto progoni, neki nemir, stanje konfuzije koje svom snagom traži red”, riječi su Nataše Kupljenik.

Do sada je imala tri samostalne izložbe u Sloveniji, a sudjelovala je i na desetak skupnih, uglavnom žiriranih izložbi širom regije. Slika i po narudžbi.
-Na području vizualne umjetnosti radi u najširem smislu te riječi. Osim slikarstva, radi i asamblaž, snima putopise, piše pjesme i riječ je o višestruko talentiranoj umjetnici. Razlog zašto smo večeras ovdje je Natašina izložba pod nazivom “Spectrum”, koja obuhvaća 11 radova, uglavnom ulja na platnu, ima nešto kombinacije akrila i tuša. Nataša se bavi raznim temama od autoportreta do vrlo čestog motiva “šahovnice” što sigurno ima višeznačnu simboliku. Autorica je i vrlo često voditeljica likovnih radionica. Jedna od njih prethodila je i ovoj izložbi, a pod naslovom “Proljeće u svemiru” okupila je 10-ak sudionika. “Rezultati” su također izloženi- istaknula je, među ostalim Danijela Juranović.

-S obzirom da je kod mene povezana književnost i slikarstvo, svaka od ovih slika ima iza sebe priču- naglasila je Nataša Kupljenik predstavljajući izložene radove. Istaknula je također  kako joj je  i glazba iznimna inspiracija za stvaranje. Ovu zanimljivu izložbu možete razgledati do 2. svibnja.

Related Post

POLICIJSKI SLUŽBENIK USPJEŠAN SPORTAŠ

Autor - 26/08/2015 0
Policijski službenik Interventne jedinice policije, Policijske uprave Brodsko-posavske Krešimir Šimić, osvojio je treće mjesto na Olimpijskom triatlonu u Slavonskom Brodu.…

Izvanredna tiskovna konferencija

Autor - 15/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA 15. studeni 2011. – Jučer je u prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj…

Izgorio kombajn

Autor - 13/06/2018 0
VRBOVA  – Dana 12. lipnja 2018. godine  oko 16,00 sati u polju u blizini mjesta Vrbova, prilikom žetve uljane repice,…