Jesenski susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice u Štivici

1224 0

Autor Višnja Mikić

ŠTIVICA – Prvi puta su se okupili u studenom prošle godine, a onda je u veljači 2017.g. upriličen prvi službeni susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice u župi sv Marije Magdalene u Štivici. Novi, prošireni susret, održan je u lipnju, a nedavni – u subotu, 11. studenog.

Od prvog susreta do danas, svake nedjelje prije svete mise, većina od 54 upisana štovatelja,  zajedno moli Vječnu devetnicu, uz  pjevanje marijanske pjesme „Djevice nevina“.

Na susretu 11. studenog bila je i č.s. Magdalena Barešić s dvije štovateljice Gospe čudotvorne medaljice iz Zagreba – Ivanom Stolić i Irenom Grbac.

Nakon što je s. Magdalena pozdravila okupljene štovatelje na čelu sa štivičkim župnikom, vlč Josipom Vračarićem, govorila je o svetoj Katarini Laboure, o njezinim viđenjima, odnosno ukazanjima te o Gospinoj želji za kovanjem, širenjem i pobožnim nošenjem čudotvorne medaljice. Barešić je ponovo naglasila snagu i moć medaljice, ukoliko se redovito nosi uz pouzdanu i molitvu s vjerom. Nakon sestrinog izlaganja, koje je bilo ljepo i nadahnuto, slijedila je molitva Vječne devetnice, a zatim je slavljena sveta misa.

Program je nakon mise nastavljen klanjanjem pred Presvetim. Štovatelji Gospe čudotvorne medaljice u Štivici dogovorili su se kako će moliti i devetnicu Gospi čudotvorne medaljice pred njezin blagdan. Devetnica počinje 18, a završava 26. studenog, uoči blagdana Gospe čudotvorne medaljice, koji se slavi 27. studenog.

Č.s. Magdalena na kraju susreta zahvalila je svima na odzivu i ustrajnom nedjeljnom moljenju Vječne devetnice, a župniku Vračariću na susretljivosti i dobroj suradnji.

Related Post

Zvonimir Markotić novi predsjednik

Autor - 17/10/2011 0
SLAVONSKI BROD, 14. listopada 2011. – Sjednica Županijske skupštine održana u petak počela je ostavkom dosadašnjeg predsjednika Zdravka Sočkovića. Ostavku…