KLUB 100: Grad Nova Gradiška s proračunom većim od 100 milijuna kuna

905 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12. studeni 2018. – Grad Nova Gradiška ulazi u skupinu 100 jedinica lokalne samouprave koje planiraju u proračunu imati više od 100 milijuna kuna. Naime, kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić, u proračunu za 2019. godinu planira se na prihodovnoj strani nešto više od 100 milijuna kuna.

Budući da se i u ovoj godini već moglo čuti za vijećničkom govornicom od strane oporbenoga HDZ-a da je i ovogodišnji proračun nerealan, prenapuhan i populistički upitali smo gradonačelnika zašto prijedlog tako ambicioznog proračuna i otkuda sredstva.

– Prve godine smo otvorili neke nove sadržaje i rekli iduće godine će ih biti puno više. To je bilo 2017. godine, a u 2018. godini smo opet rekli da će ih biti još više. Sada tvrdim da će u sljedećoj godini biti još znatno više programa i projekata. Ispalo je da su 50 posto financirani iz različitih izvora, iz fondova i ministarstava. Tvrdim da će svaki sadržaj biti realiziran ili će biti u određenom fazi realizacije. Nađite koji sadržaj nismo napravili. Ne možemo, međutim, ići u projekte ako ih nismo planirali u proračunu. Ne dobijemo novac u prvom mjesecu, već godinu moramo podijeliti na 12 mjeseci. Svi projekti će manje ili više biti realizirani u 2018. godini. Nešto će se prolongirati u slijedeći period. Zato je 2018. godina pokazatelj izuzetno pozitivnog trenda koji će se , uvjeren sam, nastaviti i u idućim godinama. Imao jako puno investicija, jako puno radimo i gradimo, a u isto vrijeme pripremamo nove projekte. Naglasio bih da koristimo jako puno sredstava iz drugih izvora zbog toga što imamo odlično pripremljene projekte i gotovo su svi prošli na natječajima. Mislim da smo za gotovo svaki projekt koji smo kandidirali dobili sredstva. Bilo je malo projekta u kojima smo morali nešto nadopuniti ili se javiti na idući natječaj. Imamo stav koji kaže da ni u jedan projekt ne ulazimo isključivo sa našim izvornim sredstvima, uvijek mora biti sufinanciranje. Pratimo koji su projekti u najavi ili se otvaraju i krećemo u tom smjeru – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

O kojim se to projektima i izvorima sredstava radi gradonačelnik će vijećnicima Gradskog vijeća obrazložiti na sjednici koja je zakazana za četvrtak kada će se raspravljati o prijedlogu proračuna za 2019. godinu s projekcija za 2010. i 2021. godinu.

Related Post

I policija podsjetila na broj 112

Autor - 09/02/2020 0
U tradicionalnom rekreativnom trčanju uz građane, djecu i pripadnike drugih žurnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske…