KOLO NA MEDANU – Deseti drežnički folklorni susret

1000 0

DREŽNIK, 11. lipnja 2011. – Kulturno umjetničko društvo „Drežnik“ još je jednom uspješno organiziralo „Kolo na medanu“, folklornu manifestaciju koja se potvrdila deseti puta za redom. Drežničanima i njihovim gostima pripremilo je atraktivan folklorni program. Posjetitelji su, uz nastup domaćeg kulturno-umjetničkog društva mogli uživati u

nastupima GKVD-a „Požega“ iz Požege, kulturno-umjetničkih društava „Moslavac“ iz Volodera, „Vrbje“ iz Vrbja i „Šubić“ iz Novske“, te Vokalnog sastava „Lira“ i Tamburaškog sastava KUD-a „Tamburica“ Staro Petrovo Selo. Bilo je to lijepo subotnje poslijepodne i večer. Isplatilo se doći u Drežnik, uživati u tradicijskoj glazbi, pjesmi i plesu kao i ljepoti sela za koje možemo ustvrditi da je jedno od naJljepših i najuređenijih sela u novogradiškom kraju.

Oduševili su najmlađi folkloraši domaćeg kulturno-umjetničkog društva i potvrdili da će u Drežniku oni biti ti koji će nastaviti čuvati folklorne običaje, pjesmu i narodne običaje koje su im u naslijeđe ostavili njihove prabake i pradjedovi.

 

Za očuvanje ruralne kulture i tradicija života na selu u Drežniku su zaslužni svi članovi KUD-a Drežnik za što su dobili pohvale od općinskog načelnika Zlatka Age i predsjednice Općinskoga vijeća Općine Rešetari Milke Perković, te zamjenika župana Davora Vlaovića, koji je otvorio „Kolo na medanu“.

Svi su oni istaknuli značaj aktivnosti koje provodi KUD „Drežnik“ i aktivnosti koje se svake godine organiziraju u sklopu priprema za ovu manifestaciju. Uz pomoć Brodsko-posavske Županije i Općine Rešetari uvijek budu korak naprijed u stvaranju boljih uvjeta za njeno održavanje i rad društva. Prošle godine uređena je pozornica, a ove prostorije za rad KUD-a, na čemu su se Općini Rešetari zahvalili predsjednik društva Branko Vukšić i predsjednik Mjesnog odbora Marijan Ruškan. Prostorije, na čije je uređenje utrošeno preko 50 tisuća kuna i koja će služiti za čuvanje narodnih nošnji i rekvizita te odražavanje sastanaka prigodno su otvorili zamjenik župana Davor Vlaović i predsjednica Općinskoga vijeća Općine Rešetari Milka Perković.

Ovogodišnjim 10. drežničkim susretima „Kolo na medanu“ zadovoljan je predsjednik KUD-a Branko Vukšić. Zahvalio je mještanima i svima drugima koji su doprinijeli da se ova manifestacija uspješno organizira.

 

 

Related Post