KOMUNALNO PODUZEĆE „SLAVČA“

863 0

NOVA GRADIŠKA,16. ožujka 2012. – Nakon što su zimus dobili bitku s obilnim snijegom, primjereno čistili ulice grada i parkirališta, djelatnici Slavče prionuli su proljetnom poslu i „šminkanju“ gradskih zelenih površina, parkova i cvjetnih gredica.

 

Kako doznajemo od Vlade Ivkovića u tijeku je proljetno orezivanje mladog drveća kuglaste forme, kuglastog javora i bagrema. Ovaj će posao završen u Jelačičevoj, Benkovićevoj, I. G. Kovačića, Ljubibratićevoj, Frankopanskoj i Psunjskoj ulici. Do kraja tjedna taj će posao biti završen i u središtu grada, na zapadnoj strani trga i dječjem igralištu uz tržnicu.

 

Na cvjetnim gredicama obavljeno je i prvo proljetno okopavanje maćuhica i trajnica. Svake se godine povećavaju površine u našem gradu koje su pretvorene u cvjetne gredice. Površine zasađene cvijećem su 400, a trajnicama 300 četvornih metara.

Uređene gradske javne površine kazuju da su se „Slavča“ i njeni djelatnici aktivno uključili u nastojanja gradske Turističke zajednice za ljepši i uredniji grad pa tako i ovogodišnji projekt „Volim Hrvatsku“ koji se provodi pod promotivnom skraćenicom SONG ( Sačuvajmo okoliš Nove Gradiške). Dodajmo da ljepšem i urednijem gradu svakodnevno doprinose dva čistača sa trokolicama koji po nogostupima i zelenim površinama skupljaju papir i drugo smeće, dok radni stroj čistilica svakodnevno čisti ulice.

 

Djelatnici Slavče imali su velikog udjela u priznanju ZELENI CVIJET s brončanim znakom s kojim je Grad Nova Gradiška lani dobio u ovom projektu Hrvatske turističke zajednice. U Turističkoj zajednici očekuju da će im se u projektu „Volim Hrvatsku“ priključiti građani, javne ustanove i tvrtke i održavanjem i uređenjem okoliša u kome žive i rade doprinijeti da Nova Gradiška i ove godine bude kandidat za prestižno priznanje Hrvatske turističke zajednice.

Related Post

TAEKWONDO

Autor - 23/10/2012 0
Nova Gradiška bi od 17. studenoga ove godine trebala biti bogatija za jedan sportski događaj. Naime, toga dana u dvorani…

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Autor - 27/09/2013 0
Gradonačelnik Željko Bigović i njegova zamjenica Ljiljana Lukačević će 1. listopada 2013. godine posjetiti i prigodno darivati starije i nemoćne…