KONFERENCIJA ZA NOVINARE ČELNIKA OPĆINE REŠETARI

674 0

REŠETARI, 26. travanj 2013. – Načelnik Općine Rešetari, njegov zamjenik Željko Kolaković, dr.vet.med i predsjednica Općinskog vijeća općine Rešetari Milka Perković, ušli su u zadnji mjesec svog mandata.

Nedavnim raspuštanjem Općinskog vijeća ,Odlukom Vlade Republike Hrvatske, čelnici Općine Rešetari rade sa suženim ovlastima, – rekao je načelnik Oćine Rešetari .

 

„ Mi ćemo zajedno s administracijom u ovih zadnjih mjesec dana raditi da završimo naše izborne programe koji su pri kraju ili su u realizaciji, dakle izgradnja vodoopskrbe općine, završetak vodospremnika, asfaltiranje ulica u Rešetarima, izgradnja nogostupa Adžamovci-Zapolje, izgradnja školsko-sportske dvorane u Adžamovcima, uređenje vodotoka Adžamovka – Rešetarica, izmještanje 35kV dalekovoda, izgradnja dječjih igrališta kao i popisa imovine Općine Rešetari, te izrada 3D projekcije poslovne zone Rešetari. Imamo i novih investicija i nastojimo ih završiti, kao i poboljšati radove kroz nova zapošljavanja javnim radovima… Krajem prošle godine usvojili smo proračun koji je stabilan i općina normalno funkcionira, a u ovom trenutku uredno servisiramo sve potrebe javne institucije kao i poslovanja“- rekao je Aga.

 

Zamjenik načelnika Željko Kolaković zahvalio je načelniku na uspješnom vođenju općine, a zajedničku suradnju ocijenio kvalitetnom i odličnom.

„Mogu reći da smo ispunili započete planove i da smo sve investicije realizirali pod teškim uvjetima i vremenima, jer znamo što je radila politika županije u ovome mandatu na destrukciji općinskog političkog sustava. Zahvaljujem se na angažiranju našeg načelnika , kojeg izrazito cijenim i kojem se kao i predsjednici Vijeća zahvaljujem na suradnji, te želim da tako i dalje nastave u radu. Moram reći da mi je drago što se sadašnji načelnik kandidira u novi mandat, jer zaslužuje sve pohvale. Osobno smatram da općina Rešetari ima najuspješnijeg načelnika i neka tako nastavi i dalje“ – rekao je Kolaković.

Ovom prilikom zahvalio je i svim vijećnicima uključujući i oporbu, kao i članovima HSS-a koji nisu sudjelovali u zadnjoj godini rada iz njima znanih razloga, te se nada da će novo vodstvo općine biti još bolje i uspješnije, s još nekim novim ljudima sličnog svjetonazora. Pozdravio je sve investicije i izgradnju svih velikih projekata.

Predsjednica vijeća Milka Perković uz zahvalu suradnicima naglasila je važnost ostvarenih projekata ove općinske vlasti, među kojima je posebno istakla projekte osnivanja dječjeg vrtića, komunalnog pogona, zakona o grobljima, kao i osnivanja računovodstvenog odjela te postajanja općine Rešetari kao servisa građana što dosad nije bila. Jedan od najvećih i najznačajnijih projekata o kojem se govorilo, je dakako vodoopskrba, a taj projekt zahtijevao je niz predradnji koji ulazi u završnu fazu, kao i nastavak Vodospremnika Rešetari 1500 m3, te sustav vodoodvodnje i budućeg pročistača.Vodoopskrba je projekt koji dugo traje, na njemu se dugo radi, metar po metar, ali ide prema završnici, time ćemo riješiti pitanje cijele općine pitkom vodom. Napose je dugo trajalo projektiranje vodoopskrbe za sva naselja općine, ali i ono ide prema kraju -rekla je predsjednica vijeća Milka Perković.

Načelnik i zamjenik načelnika, kao i donedavna predsjednica općinskog vijeća Milka Perković na ovoj press konferenciji pozvali su građane općine Rešetari da iziđu na lokalne izbore u što većem broju, te da prate kampanju koja će se događati do izbora 19.svibnja, te da odaberu najkvalitetnije kandidate jer će o tome ovisiti daljnji razvoj općine Rešetari u budućnosti.

-Pozivamo građane općine Rešetari da prate ovu izbornu kampanju koja će biti kratka, jer se očito želi što manje birača na biralištima. Neka 19. svibnja što više mještana, naših sedam naselja izađu na izbore i birališta te izaberu vodstvo općine, koje će znati voditi svoju općinu i svoj narod u Europskoj uniji i boljem sutra – zaključili su čelnici općine Rešetari.

Related Post

OPĆINA REŠETARI

Autor - 19/04/2012 0
REŠETARI, 19. travanj 2012. – Ravnatelj Državne geodetske uprave Darko Markovinović danas je na prigodnoj svečanosti otvorio radove na javnom…