KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA VINKA GRGIĆA

511 0

Naši gradski vijećnici izigravaju ljude koji su za njih dali glas u cilju napretka, a ne destabilizacije i opstrukcije – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić

NOVA GRADIŠKA, 19. svibnja 2016. – Na izvanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vinko Grgić sa žaljenjem se osvrnuo na neuspjelu konstituirajuću sjednicu Gradskog i opstrukciju gradskih vijećnika.

 

-Neki vijećnici nisu došli, a neki su došli i okrenuli leđa napretku grada što je najveći problem. S vi su oni sudjelovali nekoliko mjeseci u predizbornoj kampanji jer su žudjeli i željeli bit gradski vijećnici, prije svega zastupati ovaj grad, zastupati svoj dio grada i na kraju krajeva svoju obitelj. Svoje sugrađane su uvjeravali da su vrlo ozbiljni, da žele napredak ovom gradu i da žele napravit sve što je u interesu grada. Busali su se u prsa, međutim od toga nema ništa. Naši gradski vijećnici izigravaju ljude koji su za njih dali glas u cilju napretka, a ne destabilizacije i opstrukcije, što je očigledno.

Redovni izbori su za godinu dana. Što bi bilo da su za četiri godine. Ponavljam. Prije tri godine smo izgubili za manje od jedan posto, za matematičku grešku, ali smo salutirali i predsjedniku Gradskog vijeća i Proračunu u cilju napretka ovog grada. Na ovim izborima razlika je bila ogromna i znatno veća nego na prethodnim izborima. Nije apsolutna, ali je većinska pobjeda. Dobili smo mandat na godinu dana i pustite nas da radimo. Nije da ću ja samo dolaziti na posao već se radi o tome da su meni i mojim zamjenicama i ljudima u gradskoj upravi vezane ruke u cilju da podignemo ovaj grad iz pozicije u kojoj je sada. Nažalost, ljudi koji su narodni poslanici, ne dolaze, opstruiraju izbor predsjednika Gradskog vijeća kojeg smo kandidirali.

Da kandidat ne bude kontaminiran političkom strankom kandidirali smo gospodina Vidošića smo što je neovisan i nije stranački čovjek. Bio je na našoj listi zato što je čovjek koji upravlja Savezom športova i poznat po mnogim vrlinama i ljubavi prema ovom gradu. Zato smo njega kandidirali a ne nekog iz vrha stranke.

Ako se ne konstituira Gradsko vijeće i usvoji Proračun mi propuštamo vlak, vlak s novcem i mnogim projektima, i planovima.

Ogorčen sam prije svega – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

USPJEH NOVOGRADIŠČANA

Autor - 17/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA 17. srpnja 2013. – U sklopu realizacije projekta Udruge gluhih i nagluhih grada NG, 17. srpnja u Gradskoj…