Konvencija zadruga hrvatskih branitelja

1827 0

Slavonski Brod 29. ožujka 2017. – Konvencija zadruga hrvatskih branitelja u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja održana je u Slavonskom Brodu. Organizirana je u svrhu nastavka pružanja potpore hrvatskim braniteljima – zadrugarima i njihovim nastojanjima u prevladavanju prepreka na putu što uspješnijeg pozicioniranja na tržištu. Da vlada velik interes za aktualnostima iz zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga, dokazuje i činjenica da se u kazališno-koncertnoj dvorani „ Ivana Brlić Mažuranić” okupilo preko dvjesto branitelja-zadrugara iz cijele Hrvatske.

U uvodnom dijelu Konvencije okupljenima su se obratili ministar Tomo Medved, župan Danijel Marušić i zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić. Potpisan je Sporazum o suradnji na otkupu proizvoda zadruga hrvatskih branitelja između Ministarstva hrvatskih branitelja i Pleter-usluga d.o.o. Sporazum su potpisali ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave tvrtke Pleter d.o.o. mr. sc. Marijan Mareković.

Sudionici su iz brojnih panel rasprava kao i kroz interakciju sa govornicima mogli saznati o aktualnim temama iz zadružnog poduzetništva koje se tiču zakonskih regulativa i smjernica Strategije zadružnog poduzetništva. Na konvenciji se raspravljalo o odnosu članstva u zadrugama i Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti te korištenje poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za zadruge.U radu konvencije sudjelovala je i državna tajnica Nevenka Benić i odgovarala na pitanja iz područja zadružnog poduzetništva koja branitelji budu postavljali

Valja istaći da Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, a jedna od najuspješnijih mjera Programa je upravo mjera kojom se daje potpora radu zadruga hrvatskih branitelja, kroz koju je u višegodišnjem razdoblju provedbe Programa omogućeno sufinanciranje rada za ukupno 475 zadruga hrvatskih branitelja.

Uoči današnje Konvencije, ministar Medved i župan Danijel Marušić kao i predstavnici braniteljskih zadruga položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu. (Autor bpz.hr)

Related Post

Opet zajedno u nepokorenom Vukovaru

Autor - 19/09/2021 0
Jučer je Vukovar bio mjesto odavanja počasti hrabrosti, junaštvu, prkosu i nesalomljivosti. Brodsko-posavska županija je izgubila brojne sinove na braniku…