KREĆU JAVNI RADOVI U CRVENOM KRIŽU

790 0

NOVA GRADIŠKA, 27. veljače 2012. – Na javnim radovima, koji kreću 28. ožujka, Gradsko društvo Crvenog križa zaposliti će se 21 djelatnika, od kojih 14 s područja grada Nove Gradiške i 7 iz općine Vrbje.

 

-Raditi će tri mjeseca na programu kućne njege i obilaziti, kako planiramo, oko 250 starih i nemoćnih osoba. To je višestruka korist. Hrvatska ima oko 6,5 posto staračke populacije, a kod nas, na području grada Nova Gradiška i deset općina, koje svojom djelatnošću pokriva GDCK, taj je omjer još izraženiji i iznosi čak 17,5 posto.

 

U kontinuitetu se 17 godina bavimo programom kućne njege u suradnji s Ministarstvom rada i socijalne skrbi i Centrom za socijalnu skrb. Program se provodi i u općinama Okučani i Staro Petrovo Selo. Na našem području programom je obuhvaćeno oko 30 posto staračke populacije kojoj je potrebna tuđa skrb. Znači da su velike potrebe i da oko 70 posto starih i nemoćnih nije obuhvaćeno programom. Razlog je u novcu, jer je sve povezano s novcem, pa tako i skrb o starim i nemoćnim osobama. Kada bude više novca programom skrbi starih i nemoćnih će se obuhvatiti više osoba. Nadam se da će Vlada RH i u drugoj polovici godine osigurati novac na nastavak provođenja programa – kaže Franjo Pavlović, ravnatelj GD CK Nova Gradiška.

Related Post

OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 15/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 15. svibanj 2012. – Nakon što je ministar zdravlja dr. Rajko Oastojić razriješio dr. Zorana Jukića dužnosti ravnatelja…