„LJETO U KNJIŽNICI 2015.“

548 0

NOVA GRADIŠKA, 3. srpnja 2015. – Bilo je i danas u Gradskoj knjižnici zabavno i kreativno. Djeca su napunila Dječji odjel i pod vodstvom pomoćne knjižničarke Anke Višić i višegodišnje volonterke oecc Gabriele Tančak

družila se na kreativno-likovnoj radionici LJETO, SUNCE, VJERTAR I OBLACI.

Prije nego su počeli raditi male vjetrenjače od papira Anka Višić ih je upoznala s vjetrenjačama kao strojevima koje pokreće vjetar, njihovim funkcioniranjem i namjenom. Pročitala im je i pripovijetku „Zašto je nastao vjetar“ iz knjige pripovjedaka Sunčana uspavanka autorice Sanje Tomić.

Gabrijela Tančak je objasnila tehniku pravljenja vjetrenjača od papira. S djecom su se danas družile i pomogle im u kreativnom stvaranju volonterke Josipa Popčević, mag. hrvatskog jezika, Ivana Škvorčević studentica likovne akademije i Sara Straga-Šašić, te djelatnici Gradske knjižnice predvođeni ravnateljicom prof. Biljanom Dakić.

Slijedeće druženje na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška zakazano je za 7. srpnja (utorak) kada će se održati edukativno-zabavna radionica LISTAJUĆI KNJIGE. Radionicu će voditi Iva Saraf, voditeljica Studia Prestige Nails Nova Gradiška i Renata Matijašević, pomoćna knjižničarka.

I ova edukativno-zabavna radionica počinje u 9 sati, a sva su djeca dobro došla.

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI 2013.

Autor - 14/06/2013 0
19. lipnja, u srijedu, započinje još jedno, dvanaesto po redu LJETO U KNJIŽNICI! Kroz 12 kreativnih susreta i radionica družit…