LOVCI U ORGANIZIRANOM KRIVOLOVU

610 0

Policija je uz potvrdu petorici lovaca oduzela lovačko oružje, streljivo i oružne listove te će protiv njih zbog krivolova nadležnom lovnom inspektoru dostaviti izvješće o počinjenom prekršaju

 

NOVA GRADIŠKA / REŠETARI, 19. siječanj 2016. – Policija je na osnovu liječničke prijave, bolnice u Novoj Gradiški provela kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 40, 57, 60, 63 i 66 godina sa područja općine Rešetari, a razlog je 63-godišnjak koji je zadobio teške tjelesne ozljede prilikom lova.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da su ozlijeđeni i ostala četvorica lovci, koji su 12. siječnja ove godine bez pisanog dopuštenja lovoovlaštenika na području općine Rešetari lovili divlju svinju.

 

Dok su se nedopušteno nalazili u lovu, oko 15 sati 66-godišnjak je misleći da puca u divlju svinju iz lovačke puške pogodio 63-godišnjaka, koji je liječničku pomoć zatražio u bolnici u Novoj Gradiški gdje je hospitaliziran na Odjelu kirurgije.

 

Policija temeljem kriminalističkog istraživanja, 66-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

 

Od njega i drugih lovaca koji su nedopušteno lovili toga dana policija je uz potvrdu oduzela lovačko oružje, streljivo i oružne listove te će protiv svih pet sudionika nedopuštenog lova nadležnom lovnom inspektoru dostaviti izvješće o počinjenom prekršaju.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je 57-godišnji sudionik lova prilikom lova sa sobom nosio lovačku pušku koju je nabavio bez odobrenja i za koju nema oružni list te će policija protiv njega Prekršajnom sudu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Related Post