SPOMEN SOBA

383 0

U organizaciji Maraton kluba “Hrvatski sokol” iz Osijeka u nedjelju 25. siječnja započeo je štafetni maraton dug 328 km pod nazivom “100% za Hrvatsku”.

Svrha maratona “100% za Hrvatsku” Vukovar-Zagreb je potpora hrvatskim braniteljima prosvjednicima u Savskoj 66 koje će posjetiti dolaskom na navedeni cilj.

 

Maratonci su na putu za Savsku posjetili i Spomen sobu u zgradi Novootvorenog Dom hrvatskih branitelja gdje ih je svesrdno dočekalo nekoliko predstavnika lokalnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ovime je Spomen soba Domovinskog rata na čelu s voditeljem Arsenom Grandom još jednom opravdala bit svog postojanja, a to je evociranje i sjećanje na sve one koji su se borili i branili Hrvatsku i svojevrsno podsjećanje na najgore razdoblje Hrvatske novije povijesti, te da se ne dopusti da se takvo što ikada ponovi.

Posjetitelji su bili ganuti Spomen sobom i eksponatima iste prisjećajući se ratnih dana. Također su izrazili pozitivno čuđenje vezano za Dom hrvatskih branitelja istaknuvši da nigdje nisu naišli na ništa takvo, tj. bili su oduševljeni što su novogradiške udruge proistekle iz DO sve pod jednim krovom.

Sudionici maratona podrške su hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja: Damir Černić, Ivan Nikolić, Mirko Ervačić, Domagoj Katušić, Bonny Tokić, Ivan Medečki, Ivica Lenard, Igor Toman, Zlatko Milošević, Goran Draksler, Željko Nikolić.

Related Post