MATICA HRVATSKA NOVA GRADIŠKA

1464 0

NOVA GRADIŠKA, 28. lipanj 2015. – U organizaciji novogradiškog Ogranka Matice hrvatske 26. je lipnja upriličeno predstavljanje 15. broja Godišnjaka, časopisa- zbornika koji donosi kulturna i ostala društvena zbivanja,

u Novoj Gradiški, okolici i domovini Hrvatskoj u protekloj godini. U devet ustaljenih rubrika zastupljeno je više od 30 autora priloga, od kojih deset novih, većinom mladih. Nastavljena je dobra suradnja s braniteljskim udrugama i udrugama u kulturi. Godišnjak su predstavili likovni urednik Miroslav Prpić i prof. Josip Ostić, urednik, ujedno predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Nova Gradiška. Godišnjak Matice hrvatske opširnije ćemo predstaviti.

 

Knjige za najbolje učenike

 

Jubilej Godišnjaka, 15. godina neprekidnoga trajanja i djelatnosti obilježen je i zajedničkom svečanošću s mladima- dodjelom knjiga najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola Nove Gradiške i okolice.

 

To su slijedeći učenici: Emanuel Brađašević i Iris Đurić iz Gimnazije, Emili Klarić, Elektrotehnička i ekonomska škola, Renato Keser i Sandi Martinović, Industrijsko –obrtnička srednja škola; Luka Đurić, OŠ „Markovac“ Vrbova; Mario Piljuzan, OŠ Dragalić; Anita Čevizović, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo; Paula Vincetić,OŠ „Matija Gubec“ Cernik; Blaž Solić, Lorena Savi i Bruno Masnica-OŠ Mato Lovrak NG; Sanja Dragičević, OŠ Okučani; Karla Duvnjak i Tin Babić, OŠ Ljudevita Gaja NG; Ena Relković i Franka Juraković,OŠ „Vladimira Nazora“ Adžamovci; Ivana Paušić, OŠ Ante Starčević Rešetari; Tomislav Orišak, OŠ Antun Mihanović Nova Kapela-Batrina.

Knjige u izdanju Matice Hrvatske i novogradiškog Ogranka te novu zbirku pjesama „Ruke od sjećanja“ Evice Kraljić, uručili su im prof. Josip Ostić i magistra Ljiljana Lukačević, zamjenica novogradiškog gradonačelnika koja se svima okupljenima obratila vrlo toplim riječima, a mladima je, među ostalim, poručila neka hrabro dalje kroče u život i na tom putu s ponosom ponesu u srcu svoj zavičaj, svoje rodno mjesto i svoju Domovinu.

 

Svečanost su oplemenili glazbenim nastupom Tibor Kovačević, učenik 5. razreda gitare u Glazbenoj školi Novska te Matko Vojnić, koji je skladbu „Milost“ otpjevao „a capella“. Kao i uvijek vjerni pratitelji svih Matičinih događanja, pa tako i ove svečanosti, bili su članovi Hrvatske pjevačke skupine „Slavča“.

 

Dodajmo još kako je Matičin ogranak u Novoj Gradiški od ove godine bogatiji za pet novih članova, a to su: Zdravka Džimbeg, Marija Guberović, Borka Ljubičić, Valentina Buljubašić i Zrinko Kapetanić.

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 08/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 8. svibnja 2014. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška održala je jučer u Gradskoj knjižnici prezentaciju projekta…