OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA I NEZAKONITOG PROMETA DROGAMA

595 0

NOVA GRADIŠKA, 28. lipanj 2015. – Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti na području grada Nova Gradiška i Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“, 26. lipnja su obilježili

Međunarodni dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. O provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga govorila je mr.Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela, a predstavila je i Nacionalni Akcijski plan suzbijanja zlouporabe droga u RH do 2017. godine.

Pozdravljajući Marina Marjanovića i Tomislava Marakovića iz Policijske uprave, Vesnu Mihić iz Centra za socijalnu skrb te voditelje školskih preventivnih programa iz OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška i „Ante Starčević“ Rešetari, te Elektrotehničke i ekonomske škole, istaknula je ovo okupljanje kao prigodu da se napravi rezime i retrospektiva onoga što se radilo u gradu na prevencije ovisnosti kod mladih, govori o aktualnostima na području te problematike i skrene pozornost javnosti na javno zdravstveni problem koji je već desetljećima postao i ostao zdravstveni problem na prvom mjestu.

 

Iako pokazatelji ukazuju na pad broja ovisnika u prošloj godini, broj kriminaliteta sintetičkih droga se povećao.To ukazuje na još veću zabrinutost i pojačane zajedničke aktivnosti institucija u borbi protiv ovisnosti kod mladih.

Prof. Mira Linjaković, predsjednica Udruge „Pozitiva“ predstavila je rezultate Projekta“Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih Udruge „Pozitiva“ i Ministarstva socijalne politike i mladih i govorila je što je sve napravljeno na prevenciji ovisnosti zajedničkim radom svih institucija u gradu koje se bave tom problematikom, te o doprinosu lokalnih medija.

– Članovi Udruge „Pozitiva“ su zadovoljni jer su raznim projektima doprinijeli suzbijanju i zloupotrebi ovisnosti mladih na području grada. Tu spadaju projekti koje je Udruga „Pozitiva“ realizirala s ciljem zaštite mentalnog zdravlja mladih, promicanja zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, jačanja socijalnih kompetencija mladih i psihosocijalne podrške u izazovima i zamkama odrastanja- kazala je Mira Linjaković. (Fotografije „Pozitiva“ i novagra)

 

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 31/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 31. ožujak 2016. – U sklopu projekta „Društvo dijaloga – manje nasilja!“ koji Udruga gluhih i nagluhih provodi…