MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

636 0

NOVA GRADIŠKA – Uoči Međunarodnoga dana starijih osoba, novogradiška je Udruga umirovljenika upriličila plesnu večer u restoranu Slavonski biser na koju se 30. rujna odazvalo više od 100 sudionika.

Članovi ove udruge aktivni su u različitim područjima, pa tako djeluje zbor, folklor, tamburaška sekcija, sportska sekcija koja okuplja zaljubljenike u kuglanje, šah, pikado.

 

-Razmišljamo i o nekim drugim zanimljivim programima, a vjerujem da ćemo i na taj način doprinijeti sadržajnijem životu naših umirovljenika, koji vrlo rado ugošćuju i sve one koji to još nisu – rekla nam je, među ostalim Nada Potočki, predsjednica Udruge umirovljenika grada Nova Gradiška.

 

-Ta, gotovo djetinja radost, koja zrači iz ovih ljudi, njihova međusobna solidarnost, briga jednih o drugima, to je nešto što me oduševljava i što oplemenjuje-rekla nam je i Julijana Žirovčić, voditeljica i dirigentica zbora ove Udruge.

 

Tamburaše vodi Ivo Škarica koji im se pridružio još tijekom svoga radnog vijeka, a kao i Dinko Žakić iz Cernika, ostao s njima jer u Udruzi vlada jedno ozračje optimizma i zajedništva, toliko potrebno posebno u današnje vrijeme.

Prije dvije godine Uduzi umirovljenika pridružila se kao aktivni član i Đurđica Hak. Redovito dolazi na druženja u Udrugu tijekom tjedna, na probe zbora, a, kako sama kaže, poslije se ode i na kavu, razgovor i život je sadržajniji. Zahvalna je kaže svojoj snahi koja joj je i predložila da se učlani u Udrugu umirovljenika.

 

Tijekom večeri umirovljenicima su se pridružile i magistra Ljiljana Lukačević, zamjenica novogradiškog gradonačelnika te Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti grada. Uz pozdravne riječi i čestitke uz Međunarodni dan starijih osoba, istaknule su, među ostalim, kako sve što umirovljenici tijekom svih ovih godina rade, obogaćuje kako njihov, tako i život sugrađana, posebno njihov optimizam i pozitivna energija koju šire. U ime grada uručile su im i zanimljiv poklon – paket zdrave hrane.

 

U organizaciji Udruge, članovi odlaze na ljetne i zimske izlete. Bilježe i brojna gostovanja i nastupe u Novoj Gradiški, ali i široj okolici i na taj način pronose ime svoga grada. Ono što je najvažnije, neopterećeno i s radošću uživaju u svakom danu, zahvalni za ovaj dio svoga života u kojemu rade ono što vole i tu ljubav dijele s drugima. Čestitamo od srca na svemu što čine, a čestitke upućujemo i uz 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba.

 

Autro I. Herceg

FO Dejan Ivanković

Related Post