MOJ PRIJATELJ – KNJIGA

704 0

REŠETARI 29. listopad 2015. – Udruga „LEDERA“ danas je u dvorištu Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ u u Rešetarima provela građansku akciju „Moj tajni prijatelj-KNJIGA“.

Na ulazu u dječji vrtić kućicu namijenjenu za razmjenu dječjih slikovnica prigodno su otvorili u ime udruge Senka Vranić i općinski načelnik Zlatko Aga. Kako je istaknula Senka Vranić rezultat je to dobre suradnje sa Općinom Rešetari koja je pomogla da se, kako je kazala, mali ali vrijedan projekt realizira. U ime Općine i Dječjeg vrtića zahvalio se načelnik Zlatko Aga i obećao da će se uz kućicu staviti i natpis kako bi ona bila uočljiva roditeljima i kako bi se i oni uključili u akciju, te razmijenilo i poklonilo što više slikovnica. Pozvao je na daljnju suradnju Udrugu i Vrtić.

Namjera akcije je pokrenuti mini knjižnicu na otvorenom koja će biti namijenjena djeci predškolskog uzrasta. U okviru ove akcije postavljeno je 5 kućica za besplatnu posudbu i međusobnu razmjenu knjiga za djecu.

 

Ciljevi akcije:

 

• razvoj svijesti djece o važnosti i potrebi učenja kroz stvaranje navike čitanja već od najranije dobi

• razvoj svijesti djece o potrebi dijeljenja i darivanja kroz razmjenu i poklanjanje knjiga u knjižnicu

• umrežavanje roditelja i djece kroz korištenje knjižnica na otvorenom i razmjenu knjiga

• jačanje obiteljskih vrijednosti kroz uključivanje roditelja, obitelji i djece u zajedničku igru (čitanje knjiga)

• poboljšanje društvenih sadržaja na dječjim igralištima u malim sredinama

 

Projekt je odobren za financiranje od strane Zaklade “Slagalica” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

Udruga „LEDERA“ poziva građane da doniraju dječje slikovnice, te ih donesu u dječji vrtić u Rešetarima kako bi se omogućio veći izbor knjiga različitog sadržaja djeci predškolske dobi.

Related Post