MOJ PRIJATELJ – KNJIGA

353 0

REŠETARI 29. listopad 2015. – Udruga „LEDERA“ danas je u dvorištu Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ u u Rešetarima provela građansku akciju „Moj tajni prijatelj-KNJIGA“.

Na ulazu u dječji vrtić kućicu namijenjenu za razmjenu dječjih slikovnica prigodno su otvorili u ime udruge Senka Vranić i općinski načelnik Zlatko Aga. Kako je istaknula Senka Vranić rezultat je to dobre suradnje sa Općinom Rešetari koja je pomogla da se, kako je kazala, mali ali vrijedan projekt realizira. U ime Općine i Dječjeg vrtića zahvalio se načelnik Zlatko Aga i obećao da će se uz kućicu staviti i natpis kako bi ona bila uočljiva roditeljima i kako bi se i oni uključili u akciju, te razmijenilo i poklonilo što više slikovnica. Pozvao je na daljnju suradnju Udrugu i Vrtić.

Namjera akcije je pokrenuti mini knjižnicu na otvorenom koja će biti namijenjena djeci predškolskog uzrasta. U okviru ove akcije postavljeno je 5 kućica za besplatnu posudbu i međusobnu razmjenu knjiga za djecu.

 

Ciljevi akcije:

 

• razvoj svijesti djece o važnosti i potrebi učenja kroz stvaranje navike čitanja već od najranije dobi

• razvoj svijesti djece o potrebi dijeljenja i darivanja kroz razmjenu i poklanjanje knjiga u knjižnicu

• umrežavanje roditelja i djece kroz korištenje knjižnica na otvorenom i razmjenu knjiga

• jačanje obiteljskih vrijednosti kroz uključivanje roditelja, obitelji i djece u zajedničku igru (čitanje knjiga)

• poboljšanje društvenih sadržaja na dječjim igralištima u malim sredinama

 

Projekt je odobren za financiranje od strane Zaklade “Slagalica” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

Udruga „LEDERA“ poziva građane da doniraju dječje slikovnice, te ih donesu u dječji vrtić u Rešetarima kako bi se omogućio veći izbor knjiga različitog sadržaja djeci predškolske dobi.

Related Post

DAN OŠ „VLADIMIR NAZOR“

Autor - 25/05/2012 0
ADŽAMOVCI, 25. svibanj 2012. – Učitelji, učenici i djelatnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ danas su obilježili Dan škole, a ujedno…

OPSKRBA VODOM U OPĆINI REŠETARI

Autor - 29/07/2013 0
REŠETARI, 29. srpanj 2013. – Krajem lipnja nastavljeni su radovi na izgradnji nužne komunalne infrastrukture do vodospreme u Rešetarima. Izgradnje…