MOJA RATNA PRIČA“- predstavljanje knjige dr. Vesne Oršulić u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

921 0

GORNJI BOGIĆEVCI – U Mjesecu hrvatske knjige Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci organizirala je predstavljanje knjige „Moja ratna priča“autorice dr. VesneOršulić specijalistice obiteljske medicine.

Brojne nazočne pozdravila je voditeljica knjižnice koja je oduševljena samom knjigom, njenim sadržajem kao i dolaskom tako važnih gostiju u našu knjižnicu.

Knjigu je predstavila prof. Vjekoslava Bagarić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški, napravila jako lijep osvrt i recenziju na priče, a same njene riječi upućene svima nama glase: „Za današnjeg čitatelja nezainteresiranoga za dalju, ali (i bližu povijest!) ova ratna priča ima i svoju poruku da se rat više nikad ne ponovi.“

O knjizi je progovorila i sama autorica koja smatra kako su emocije skrivene negdje duboko u nama te ih treba osloboditi i staviti na papir, što je i sama učinila poklonivši nam svoje ratne priče.

U Domovinskom ratu dr. Vesna sudjelovala je kao mlada liječnica stažistica s humanom potrebom pomoći ranjenim suborcima. Prošla mnoga ratišta zajedno sa svojim suborcima „Štraserima“- samoorganiziranom skupinom mladića sa zagrebačke špice doživjela i suočila se sa izvanrednim i opasnim situacijama bojišnice, te nakon 27 godina odlučila sva svoja sjećanja na proživljeni rat uobličiti u pisanu riječ i ispričati nam svoju ratnu priču. Smatra kao se u obiteljima malo ili gotovo ništa ne priča o ratu, u školama ne uči dovoljno, a njezina djeca znaju jako malo o ratnim događanjima i stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske.

Večer je uljepšala svojom osobnom pjesmom i gospođa Zrinka Krmpotić, a za domaće kolače i slastice pobrinule su se naše vrijedne Bogićevljanke, hvala im na tome.

Knjiga „Moja ratna priča“ je u izdanju Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Štraseri i Ogranka Matice hrvatske i Novoj Gradiški, svakako ju pročitajte jer je stvarno vrijedno povijesno izdanje upućeno svima nama.

Related Post

POLICAJAC MOJ PRIJATELJ

Autor - 23/10/2012 0
STARO PETROVO SELO, 23. listopad 2012. – Kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška I. Dakić i T. Maraković, proširili su…