Nagrade najboljim policajcima sportašima i zahvale za doprinos razvoju vrhunskog sporta u Policiji

1113 0

Razvoju vrhunskog sporta u policiji doprinijeli su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske: A.Valić, K.Šimić, R.Kalanj i M.Lipovac.

ZAGREB – Nakon što je u Ravnateljstvu policije u svibnju ove godine održan program „Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji“ kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova iskazalo potporu promicanju sportskih uspjeha policijskih službenica i službenika u zemlji i u svijetu, jučer (27. rujna) je u Kinu Europa u Zagrebu, u okviru ovog programa, održana svečanost dodjele odlikovanja policijskim službenicima za ostvarene vrhunske rezultate. Svečana dodjela održana je u okviru obilježavanja Dana policije, s namjerom isticanja i nagrađivanja policijskih službenika, koji su zaslužni za ostvarene vrhunske rezultate. Medalje i prigodne nagrade trinaestero policijskih službenika koji su svojim dugogodišnjim radom i vrhunskim sportskim uspjesima u najboljem svjetlu predstavljali hrvatsku policiju u zemlji i svijetu uručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a. Nagrađeni sportaši bave se različitim vrstama sporta od streljaštva, veslanja i atletike pa do raznih vrsta borilačkih sportova kao što su boks, savate boks, kickbox, judo i hrvanje.

Policajci PU brodsko-posavske zaslužni za doprinos razvoja vrhunskog sporta

Pored nagrada istaknutim sportašima dodijeljene su i Zahvale za doprinos razvoju vrhunskog sporta u policiji zaslužnim pojedincima Između ostalih razvoju vrhunskog sporta u policiji doprinijeli su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske: A.Valić, K.Šimić, R.Kalanj i M.Lipovac.

Ministar Božinović i zamjenik ravnatelja Ćelić kao povjerenik za sport istaknuli su kako je zadaća ovog ministarstva da odsada policajci sportaši ne nose sami teret treniranja i sudjelovanja na nacionalnim i svjetskim natjecanjima te će raditi na tome da im se osiguraju što bolji uvjeti za razvijanje sportskih vještina (na čemu već rade u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom),  unaprijede uvjeti treninga i priprema za natjecanja. Također ulagat će se u internu sportsku infrastrukturu, naglašavati njihova izvrsnost, a njihovi rukovoditelji imat će potpuno razumijevanje za njihove sportske obaveze.

Prikazan dokumentarni film „Smije li ratnik plakati“ autora Krešimira Šimića

Nakon svečanog programa dodjele odlikovanja prikazan je autobiografski dokumentarni film „Smije li ratnik plakati“ autora Krešimira Šimića, policijskog službenika Policijske uprave brodsko-posavske također uspješnog sportaša. Krešimir je 1992., sa tri i pol godine, ostao bez oca u Domovinskom ratu. U znak sjećanja na pokojnog oca te u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, odlučio se na nesvakidašnji pothvat, otrčati ultramaraton od Zagreba do Vukovara, u dužini od 351. kilometara, a cilj mu je bila Ovčara gdje se poklonio žrtvama Domovinskog rata. Inače prvi ovaj ultramaraton istrčao je sa 21. godinom kao najmlađi sudionik ikada. Krešimir je istaknuo kako osjeća veliki ponos i čast što je Ministarstvo unutarnjih poslova na ovaj način odalo počast njegovom, ali i ostalim poginulim očevima i njihovoj djeci. Za njega biti policajac je poziv i u njegovoj odluci da i sam obavlja taj poziv ključno je bilo odrastanje bez oca koji je položio život za domovinu i životne vrijednosti koje mu je usadila majka.

Related Post

ŽUPAN TRAŽI PROMJENU ODLUKE

Autor - 12/09/2012 0
Smatram da je besmisleno i vrlo štetno za cjelokupno društvo, a prije svega za zdravstvo Brodsko-posavske županije, čak i šire,…