Najsuvremenija CNC tehnologija za učenike Industrijsko-obrtničke škole

1991 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška je i  ove će godine    i proračunu osigurao sredstva za  potporu  osnovnim i srednjim školama u gradu.  Kako često ističe gradonačelnik  Vinko Grgić, novac se izdvaja unatoč činjenici  da su škole pod  patronatom Županije. Kako kaže   cilj je u školama  stvoriti bilje uvjete  za učenike i profesore.

Ove godine  potporu  od 50.000 kuna dobiti će Industrijsko-obrtnička škola koja će, kako kaže ravnatelj  Mijo Matošević, biti utrošena u softvere za CNC tehnologiju.

-Vrlo povoljno smo dobili najnovije softvere za CNC tehnologiju  koji se kriste u radu naših partnerskih škola u Herzogenaurachu u Njemačkoj  i Wolsbergu u Austriji.  Ona će  omogućiti  da  imamo TV-e komunikaciju, učenje na daljinu i druge prezentacije,  jer smo identični po opremi.

Pri kraju je završno plaćanje CNC tehnologije firmi  iz Berlina. Kada su vidjeli za  koju je  svrhu namijenjena   dali su  80 posto popusta na opremu, a ostalih 20 posto  koje moramo platiti se uklapa u iznos koji nam  je Grad Nova Gradiška namijenio.

Na taj način naši učenici CNC operateri će  imati jednake mogućnosti da usvoje ista znanja i vještine  kao učenici u našim partnerskim školama. Naš je cilj da završnica, za godinu, dvije,  njihovog  završnog rada bude u Herzogenaurachu ili u Vosbergu,  ili da njihovu učenici dođu u Novu Gradišku.

Druga je priča  suradnja s Industrijskim parkom Nova Gradiška  gdje naši učenici izvode praksu na istim  crtežima i na istoj tehničkoj dokumentaciji. Cilj je da naš mučenik kada završi kolu  i krene u svijet rada ne mora ponovo učiti,   već da ga poslodavac odmah  uključuje u proces rada – kaže prof. Mijo Matošević.

Related Post

„TJEDAN NENASILJA“

Autor - 17/05/2012 0
Od 14. do 19. svibnja u Novoj Gradiški je u punom jeku „Tjedan nenasilja“ u organizaciji Novogradiškog kluba mladih –…