NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA OBILJEŽILA POLICIJSKI VIKEND

425 0

16. siječanj 2012. Prošli vikend je na području policijske

uprave evidentirano ukupno 18 kaznenih djela, od čega je najviše (13) kaznenih djela protiv imovine kojim je prouzrokovana manja materijalna šteta. Dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i šest s materijalnom štetom. Bilježi se osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira i jedan slučaj nepoštovanja odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona. U jednom slučaju pronađeno je neeksplodirano ubojito sredstvo koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

 

Bugarin Mercedesom vozio 245 km/h

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su na autocesti A3 kod Lužana utvrdili prometni prekršaj nepropisne brzine. Nadzirući promet u petak oko 10.20 sati prometni policajci su mjernim uređajem utvrdili brzinu od 245 kilometara na sat kojom se kretao 27-godišnji državljanin Bugarske, upravljajući osobnim automobilom Mercedes, bugarskih nacionalnih oznaka i broja. Protiv 27-godišnjaka je uslijedio prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od sedam tisuća kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u idućih 12 mjeseci.

 

Prometna na ulazu u hitnu

 

Oko 6.15 sati u Slavonskom Brodu, A. Štampara, 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je vozilom oštetio vrata bolnice, te narušavao javni red i mir. Utvrđeno je da se prilikom skretanja ulijevo, na hitni prijem, nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po imovinu, pa je prednjim dijelom vozila udario u ulazna vrata, a potom i zid bolnice. Nakon toga je remetio javni red i mir, vičući na zdravstvene djelatnike. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,89 promila. Po dolasku policije nije prestao sa činjenjem prekršaja, pa je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Nastavlja se daljnji rad policije u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i podnošenja odgovarajućih pismena protiv 27-godišnjaka.

 

Avionska bomba na njivi, mina u šumi

 

U petak u poslijepodnevnim satima policijski službenici protueksplozijske zaštite na siguran i kontroliran način su uništili avionsku bombu, koju je 50-godišnji građanin pronašao u Trnjanima u četvrtak, obrađujući poljoprivrednu površinu.

 

Oko 9,30 sati u subotu je 27-godišnjak u šumi u blizini Dubočca pronašao ubojito sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o kumulativnoj tromblonskoj mini M-60 koju su izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Related Post