Stečaj u Klasu

485 0

Interes za nekretnine Klasa pokazali su francuska grupa Axsereal i Ekos holding iz Varaždina. U Grupi Axsereal posluju PPK Nova Gradiška i Tvornica slada Slavonija slad, a u sastavu Ekos holdinga djeluje jedanaest tvrtki čije je poslovanje vezano za proizvodnju, kooperaciju, prodaju i distribuciju hrane u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

 

NOVA GRADIŠKA, 16. siječanj 2012. – U posljednjih šest mjeseci nije se ništa bitno događalo glede provedbe stečajnog postupka u Klasu, pa će se, kako kaže stečajni upravitelj Predrag Filajdić, nastojati ubrzati stečajni postupak.

 

Sva pokretna imovina, koja nešto vrijedi, prodaje su u korist Porezne uprave, a očekuje se rješenje Trgovačkog suda za prodaju nekretnina. Filajdić kaže da su interes pokazali francuska grupa Axsereal, i Ekos Holding iz Varaždina.

U Grupi Axsereal posluju PPK Nova Gradiška i Tvornica slada Slavonija slad. U sastavu Ekos holdinga djeluje jedanaest tvrtki čije je poslovanje vezano za proizvodnju, kooperaciju, prodaju i distribuciju hrane u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Potraživanja radnika Klasa podmirena su sa tek 33 posto i to je uglavnom sve što će radnici dobiti. Mogućnost doduše postoji da im se namiri još dio potraživanja ali samo u slučaju da se oduži stečajni postupak, a od najma silosa dobije novac.

 

Od otvaranja stečajnog postupka poznato je da će Klas biti još jedna, nekada renomirana novogradiška tvrtka na koju su se svojom proizvodnjom naslanjala seljačka gospodarstva, završiti u likvidaciji. Podsjetimo. Sva imovina opterećena i daje se na prodaju. Dodajmo da procijenjena imovina Klasa iznosi oko 40, a potraživanja vjerovnika 130 milijuna kuna, što znači da svi vjerovnici, među kojima su i radnici, neće podmiriti svoja potraživanja.

Related Post