NASILJE U OBITELJ I U CERNIKU, STAROM PETROVOM SELU I DRAGALIĆU

977 0

NOVA GRADIŠKA, 14. prosinac 2010. – Po pitanju nasilničkog ponašanja u obitelji policijski službenici su intervenirali u četiri slučaja, te su protiv tri osumnjičenika podneseni optužni prijedlozi, a protiv jednog kaznena prijava.

– U prvom slučaju protiv 50-godišnjaka sa područja općine Cernik podneseno je posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi općinskom državnom odvjetništvu za mladež. On se unazad dvije godine nasilnički ponašao prema svojoj 46-godišnjoj nevjenčanoj supruzi i njihovo šestoro djece, ponižavao ih, uzrokujući im psihičke i fizičke boli i neugode.

– Protiv dvojice braće (51-godišnjak i 57-godišnjak) sa područja općine Staro Petrovo Selo podnijeli su optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te je o događaju upoznat i Centar za socijalnu skrb.

– Jučer oko 19 sati unutar obiteljske kuće na području općine Dragalić, nasilnički se u obitelji ponašao 66-godišnjak prema svojoj nevjenčanoj 62-godišnjoj supruzi, na koju je psovao, vikao i galamio, te puštao glasnu glazbu. Kod njega je alkotestom utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,47 promila, te je zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

– Također je protiv 29-godišnjaka iz Slavonskog Broda, podnesen optužni prijedlog, jer je vikao i galamio, te više puta udario (šamar) svoju 23-godišnju suprugu u nazočnosti njihove dvogodišnje kćerke. Kod njega je u organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 0,65 promila. O događaju je upoznat i Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Policija je jučer protiv 20-godišnjaka iz Slavonskog Broda i 22-godišnjaka sa područja općine Velika Kopanica, podnijela optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post