NEUSPJELA PLJAČKA TRGOVINE

490 0

28. kolovoz 2013. – U protekla 24 sata na području

policijske uprave evidentirano je 20 kaznenih djela od kojih 16 kaznenih djela općeg kriminaliteta i četiri (4) kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta svih 13 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe, jedno (1) kazneno djelo razbojništva (u pokušaju) i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodile su se dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentiran je jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju.

 

POKUŠAJ RAZBOJNIŠTVA U TRGOVINI – U Sinoć oko 21 sat u Slavonskom Brodu unutar prostora jedne trgovine mješovitom robom ušla je nepoznata maskirana muška osoba i uz prijetnju pištoljem od 43-godišnje prodavačice zatražila da joj preda novac iz kase. Nakon što mu je prodavačica rekla da je kasa blokirana i da ju ne može otvoriti maskirani muškarac je napustio prostor trgovine. Opis maskiranog muškarca: mlađi muškarac u dobi od 20 do 30 godina, visine oko 170 cm, srednje tjelesne građe, obučen u zelenu jaknu s kapuljačom, zelenim hlačama s džepovima na nogavicama sa strane, na glavi je imao tamno plavu vunenu kapu s prorezima za oči, a u ruci držao pištolj sivo crne boje. Policija traga za počiniteljem, te će protiv njega nadležnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo razbojništvo (u pokušaju).

 

S MARIHUANOM U NOĆNI ŽIVOT – Policija je sinoć oko 21,20 sati u ulici Trg Kralja Tomislava u Slavonskom Brodu zatekla 17-godišnjaka od kojeg je oduzela 1,7 grama suhe zelene biljne tvari nalik na opojnu drogu tipa marihuana. Biljna tvar je bila zapakirana u PVC paketić, a preliminarnim testom na opojne droge djela te biljne tvari dobivena je pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana. Temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga policijski službenici će Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

Related Post