NJEMAČKO-FRANCUSKO-HRVATSKI SUSRET MLADIH

759 0

BATRINA, 2. kolovoz 2013. – Udruga „Sveti Antun“ Batrina drugu godinu za redom partner je u europskom projektu razmjene mladeži. Prošle godine (2012.) dvanaestero mladih iz naše udruge sudjelovalo je u ovom projektu u njemačkom gradu Pirmasensu. Nositelj projekta je Internationaler Bund iz Pirmasensa u Njemačkoj a uz našu udrugu partner u projektu je Centar za brigu o obitelji i mladeži, iz francuskog gradića Bischwiler (pokrajina Alzas).

 

Projekt je financiran sredstvima EU posredstvom DFJW/OFAJ (Njemačko-Francuskog omladinskog saveza).

Tema drugu godinu za redom je TOLERANCIJA.

Sudionici razmjene (35 sudionika) biti će smješteni u „Eko-etno selu Stara Kapela“u kojem će i provesti niz radionica kao što su:

 

– interkulturalno učenje (osobna i strana percepcija, kultura i predrasude, nenasilna komunikacija)

– aktivnosti mladih u 3 zemlje, volonterstvo-sličnosti i razlike

– čovjek i priroda (običaji i tradicija sela)

– etno olimpijada i niz drugih tema koje su detaljno razrađene u programu susreta.

 

U srijedu 7. kolovoza od 17.00 sati biti će zajedničko druženje mladeži u parku u Batrini

U četvrtak 8. kolovoza sudionici susreta u 10,00 sati biti će na prijemu u Županijskoj vijećnici (župan ili zamjenik župana), nakon čega će biti pod pokroviteljstvom Županijske turističke zajednice, upriličeno razgledavanje kulturnih znamenitosti Slavonskog Broda (tvrđava i dr.). Isti dan oko 17.00 sati na Korzu će sudionici susreta izvesti završni performans.

Related Post

OPĆINA NOVA KAEPLA

Autor - 23/03/2016 0
NOVA KAPELA, 23. ožujak 2016. – Zahvaljujući Općini Nova Kapela DVD Srednji Lipovac dobilo je vatrogasno vozilo Opel Vivano. Općina…

ZA LJEPŠU NOVU KAPELU

Autor - 14/05/2014 0
NPOVA KAPELA, 14. svibnja 2014. – U petak,09. svibnja 2014. započela je sadnja cvijeća kao nastavak uređenje okoliša u Novoj…