Noć muzeja u Muzeju prometa i tehnike

967 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2019. – U povodu Noći muzeja svoja vrata još jednom je otvorio Muzej prometa i tehnike. OTC CLASSIC 99 Nova Gradiška ljubiteljima kulturne i druge baštine omogućio je uz druženje i razgledanje postava u Frankopanskoj ulici. OTC CLASSIC 99 priključio se koš jednom muzejima i kulturnim ustanovama u Hrvatskoj koje su u petak posjetiteljima besplatno otvoriti svoja vrata u Noći muzeja.

-Naši sugrađani su došli u naš skroman prostor u Frankopanskpoj ulici gdje je trenutno naš Muzej prometa i tehnike. Ovdje se trenutno nalazio oko 1500 eksponata koji su pripremljeni za budući Muzej prometa i tehnike koji je zamišljen kao jedinstveni muzej takve vrste u ovom dijelu Hrvatske od Zagreba do Osijeka.

Ove godine slavimo 20 godina OTC CLASSIC 99 Nova Gradiška. Tim povodom dobit ćemo novi prostor u vojarni u koji ćemo preseliti sve eksponate. Zahvalio bih se gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim zamjenicima Borislavu Vidošiću i Ivani Trupina koji su imali razumijevanja, da tako kažem za naš hobi, jer sve ovo što danas imamo napravljeno je za nula kuna uz veliko angažiranje i pomoć prijatelja Kluba koji su prepoznali naš rad i namjeru da sačuvamo staru tehniku iz povijesti Nove Gradiške. Ova je zbirka tako nastala.

Zamolio bih sve ljude koji su radili u privredi u Novoj Gradiški, a kod kuće imaju fotografije starih tvornica i pogona, te svega drugog što je vezano uz razvoj Nove Gradiške da nam ih ustupe ili posude da ih presnimimo i na taj način sačuvamo povijest industrije – kazao je Krešimir Knežević, predsjednik OTC CLASSIC 99 Nova Gradiška.

Related Post