Nova Gradiška dobila punionicu električnih vozila

1827 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2019. – Kako doznajemo od Marijana Radića, realiziran je ugovor koji je Grad Nova Gradiška sa HEP-om potpisao koncem 2018. godine o razvojnom projektu izgradnje infrastrukture, odnosno postavljanja punionice za punjenje električnih vozila u Novoj Gradiški.
Investitor je bio HEP koji je i izveo radove, a Grad Nova Gradiška je ustupio zemljište. Punionica za električna vozila postavljena je na parkiralištu ispred pošte na Trgu kralja Tomislava. Nova Gradiška je tako svrstana na mapu punionica za električna vozila u Hrvatskoj.
Podsjetimo da je, vodeći brigu o okolišu i zdravlju ljudi, grad Nova Gradiška u strategiju razvoja uvrstio potrebu provođenja niz „zelenih projekata“. Jedan je i punionica za električna vozila.
–Svjesni smo da pojedinac, jedna sredina, odnosno jedna lokalna zajednica ne može „razmišljajući zeleno“ spasiti svijet, no ako bi se svatko u svom djelovanju počeo odgovornije ponašati prema okolišu u kojem živimo i čiji smo sastavni dio, zasigurno život možemo učinili ljepšim i ugodnijim sebi i svima oko sebe, a sljedećim generacijama bi ostavili puno bolji i zdraviji svijet. Grad Nova Gradiška svjestan svoje odgovornosti realizira još jedan „zeleni projekt“ iz strategije razvoja Grada. Time dokazujemo da kontinuirano razmišljamo zeleno– istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić nakon potpisivanja Sporazuma grada Nove Gradiške i HEP-a.

 

Related Post

KAKO JE GRU POSTAO DOBAR

Autor - 05/07/2017 0
SUBOTA, 8. 7. U 10,00 SATI DOM KULTURE IZVORNO IME: Despicable Me 3 REDATELJ: Pierre Coffin, Kyle Balda ŽANR: Animirani, komedija, avantura ULOGE: Rene Bitorajac, Zoran Pribičević, Hana…