NOVA OPCIJA NA NOVOGRADIŠKOJ POLITIČKOJ SCENI

438 0

NOVA GRADIŠKA, 3. ožujka 2016. – Listu kandidata za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika, te listu za Gradsko vijeće predala je večeras i Grupa birača – građanska nestranačka lista, nova opcija na novogradiškoj političkoj sceni.

Kandidat za gradonačelnika je ŽELJKO BIGOVIĆ, ing., a za zamjenike MARIJA KARLOVČAN-SUBIĆ, prof. i NIKOLA CINDRIĆ, dipl. ing..

 

Na listi za Gradsko vijeće su:

ŽELJKO BIGOVIĆ ing.,

MARIJA KARLOVČAN-SUBIĆ, prof.,

ZORICA LALIĆ,

ERNESTINA STRAGA-ŠAŠIĆ, spec. admin. publ.,

ZRINKA FERENČINA, dipl. ing.,

BORIS LOVRIĆ, dr. med. dent.,

NIKOLA CINDRIĆ, dipl. ing.,

KRUNOSLAV PECARIĆ, prof.,

DEJAN IVANKOVIĆ,

STJEPAN VILA,

DRAGOLJUB KOCIĆ, dr. med.mr. sc.,

RENATA MATIJAŠEVIĆ,

MIROSLAV ROSIĆ,

LOVORKA KOVAČEVIĆ-POLETTO, dipl. učit. razred. nastave,

IVAN MARIČEVIĆ ing.,

TOMISLAV FILIPOVIĆ,

ANTE VUKŠIĆ, prof..

 

Potporu svojim potpisima kandidatima za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika dalo je 1000, a za listu za Gradsko vijeće 500 građana.

Željko Bigović, kandidat za gradonačelnika smatra da je to zoran pokazatelj potpore građana, njemu i njegovim zamjenicima, te listi za Gradsko vijeće.

 

– Na listi imamo mlade, ali i uzrele i iskusne ljude. Kvalitetna je to i prepoznatljiva lista koja pokriva cijeli grad. U predizbornoj kampanji moramo jasno građanima predstaviti listu i naš program – kazao je kandidat za gradonačelnika Željko Bigović.

 

– Svi mi na listi našli smo put prema uspješnoj političkoj opciji. Ponosna sam što sam dio tima koji ima namjeru nastaviti s onim što je bilo pozitivno što nitko ne nudi jer se radi o rušiteljima. Uspješan smo tim koji će se znati boriti za napredak grada. Želimo biti pobjednici na ovim izborima – kazala je Marija Karlovčan-Subić.

 

– S obzirom da je odluka o prijevremenim izborima rezultat (ne)djela u Gradskom vijeću sa kraja godine, odnosno moralno upitnog rušenja proračuna bez pravih razloga što najviše šteti građanima i gradu koji za ove izbore mora potrošiti cca 500.000kn, dobro smo se posložili ne samo za sada, nego i za redovne izbore na godinu. Odrađuje se vrlo dobar posao i to će rezultirati uspjehom.

Jako nam je drago što smo partneri Željku Bigoviću i Mariji Karlovčan-Subić. Bigović je, kada se sve uzme u obzir, najbolji gradonačelnik Nove Gradiške od kada je samostalne Republike Hrvatske.

Najvažnija je kohezivnost i ozračje nas unutar liste i ljudi koji su vezani uz nju što druge liste nemaju. Nekako je sve u simbiozi i na tome nismo trebali posebno raditi. Svi se uvažavamo i možemo reći da vlada prava demokratska atmosfera, a takvi uvjeti su najbitniji za daljnji rad i suradnju.

Jednostavno, Željko Bigović će nastaviti gdje su ga zaustavili. On je ovdje najvažnija karika i ono što je napravio u 2 i pola godine, ono što je isplanirano za ovu tekuću i 2017. god., zalog su za ove izbore i budućnost Nove Gradiške. A uzročnike ovih nepotrebnih prijevremenih izbora građani će kazniti na izborima. – Riječi su Nikole Cindrića, Dejana Ivankovića i Ivana Maričevića.

Related Post

IZBORI ZA EU PARLAMENT

Autor - 01/05/2014 0
Na javnoj tribini svoje viđenje stanja u zemlji i političkih odnosa te odnosa sa EU Novogradiščanima su prezentirali prof. Dr.…

NAKON PRIJEVREMENIH IZBORA

Autor - 05/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travanj 2016. – Prošli, prijevremeni izbori, pokazali su da HDZ više nije najjača politička opcija u Novoj…

DAN NEOVISNOSTI

Autor - 07/10/2014 0
Dan neovisnosti blagdan je u Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Toga dana 1991. godine Hrvatski…

TRIBINA NACIONALNOG FORUMA

Autor - 03/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 3. ožujka 2014. – Preksinoć je u prepunoj dvorani Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu održana javna tribina u…