Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: MEDALJA GRADA dodijeljena VERICI VUKOVIĆ

782 0

NOVA GRADIŠKA, 26. prosinac 2019. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospođi VERICI VUKOVIĆ, za 25 godina djelovanja u Hrvatskoj kulturno umjetničkoj udruzi „Trenk“ Nova Gradiška i izuzetno zalaganje u prikupljanju, očuvanju i prezentaciji kulturne folklorne baštine grada Nove Gradiške.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, Verici Vuković uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
-Malo ljudi voli svoj Grad i njegove građane kao Verica Vuković.
Cijeli svoj život aktivna je u raznim udrugama Nove Gradiške, ali njezina najdraža udruga je Hrvatsko kulturno umjetnička udruga „Trenk“ čiji je bila osnivač prije 25 godina, a od početka do danas je predsjednica.
Verica je bila začetnik i osnivač dva kulturno-umjetnička društva u Novoj Gradiški. Prvo je bila osnivač Radničkog kulturno-umjetničkog društva u kojemu je bila aktivan član 15 godina. 1994. godine joj je na um pala ideja da se osnuje novo kulturno umjetničko društvo, te je svoje mišljenje podijelila s ljudima za koje je bila sigurna da će ju podržati. To društvo nazvali su „Trenk. Ona ga smatra svojom obitelji i ništa joj nije za njega teško napraviti. Voli ići na probe, a sretna je i kada vidi svoje unuke koje ondje već dugi niz godina plešu. Mlade u društvu doživljava kao svoju djecu i sve ih voli. Kaže da svaki dan zahvaljuje Bogu što joj je podario sposobnost da voli ljude i svima želi pomoći.
Uvijek nasmijana, vesela, takvu ju svi poznaju. Za svakoga ima lijepu riječ i razumijevanje. Takvu su ju upoznali građani Nove Gradiške kroz Radničko kulturno društvo Nova Gradiška, zatim u Domu kulture, pa u „Trenku“. Jednakom energijom vodi „Trenk“ od samih početaka. Ona je istinski vođa, kojega se voli i poštuje.

Related Post

Izložba :

Autor - 07/05/2019 0
Od 10. svibnja, kada se u Gradskom muzeju otvara, Novogradiščani će do kraja kolovoza moći razgledati jedinstvenu izložbu KAD BI…