NOVI PROJEKTI U OPĆINI REŠETARI: Dogradnja Vatrogasnog doma u Rešetarima i rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima.

1697 0

REŠETARI, 25. svibnja 2019. – Zahvaljujući utvrđenim pravcima razvoja i planovima Općina Rešetari realizirala je u proteklim godinama brojne projekte. Već godinama područje općine je veliko gradilište, a da se nastavlja unapređivati život u svim naseljima u općini, svjedoče projekti čija je realizacija u tijeku, ali i novi projekti za koje je Općina uspjela osigurati sredstva.

Za dva projekta ugovori o sufinanciranju su potpisani ovoga tjedna. Jedan je dogradnja Vatrogasnog doma u Rešetarima, a drugi rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima.

U Vodicama je 20. svibnja potpisan Ugovor o financiranju za tip operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u sektoru lokalne infrastrukture u provedbi mjere M07 -Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020.. Ukupna vrijednost projekta za adaptaciju i dogradnju Vatrogasnog doma te spremnica u Rešetarima iznosi 7,2 milijuna kuna.
Svečanom potpisivanju nazočili su načelnik Zlatko Aga i predsjednik DVD-a Rešetari Krešimir Knežević.

U Zagrebu je 21 svibnja upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima s Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a financiranje se provodi kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i program podrške brdsko-planinskim područjima. Ispred Ministarstva ugovor je potpisala ministrica Gabrijela Žalac, a u ime Općine Rešetari načelnik Zlatko Aga.
Kroz program razvoja lokalne zajednice daje se podrška razvoju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja te jačanje socijalne kohezije i održivog razvoja. Ulaganjem u slabije razvijena područja nastoji se poboljšati dostupnost lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

 

Related Post