NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

887 0

NOVA GRADIŠKA – U subotu (19. 9. 2015.) ljubitelji kazališne umjetnosti u Dvorani Relković mogli su uživati u iznimnoj kazališnoj predstavi „260 dana“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

 

Ova predstava nastala je prema autobiografskom romanu Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi glumačke ekipe: Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tajana Bertok Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark i Neven Lucian Davidović.

 

Potresna je to predstava o ratnom iskustvu 10-godišnjaka, a koji je skupa sa svojom obitelji proveo 260 dana u srpskom zarobljeništvu. Izvanrednom glumačkom izvedbom, scenografijom, kostimografijom, osvjetljenjem i stilizacijom pokreta, prikazana je transformacija mirnog i bezbrižnog obiteljskog života u pakao srpskog logora i ljudske patnje iz koje u ratnim okolnostima nema izlaza.

 

Ovom odličnom predstavom otvorena je nova kazališna sezona 2015/2016 u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković, na zadovoljstvo posjetitelja koji su oduševljeno i s ovacijama ispratili glumce. (POUMAR)

Related Post

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 27/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2014. – Novogradiška publika u ponedjeljak 26.svibnja 2014. imala je priliku vidjeti komediju VLAŠKA POSLA u…

LIPANJSKA VEČER U DOMU KULTURE

Autor - 20/06/2011 0
poumar Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“ i ove je godine realizirala svoju prošlogodišnju originalnu ideju za lijepo provođenje toplih lipanjskih večeri.…