SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

513 0

MARIJA BISTRICA – Preko 15 tisuća članova i simpatizera HSS-a sudjelovalo je u nedjelju 20. rujna na 10. jubilarnom hodočašću Hrvatske seljačke stranke u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Hodočašću je, uz predsjednika HSS-a Branka Hrga bilo nazočno stranačko vodstvo, zatim zastupnica u Europarlamentu Marijana Petir, potom članovi i simpatizeri HSS-a, a svečano misno slavlje, predvodio je rektor svetišta Majke Božje Bistričke, mons. Zlatko Koren.

 

Svečanoj euharistiji prethodila je hodočasnička povorka sa stranačkim zastavama, limenom glazbom i članovima HSS-a u narodnim nošnjama iz svih krajeva Lijepe naše koji su donosili i prikazne darove. Sve vjernike, članove i simpatizere stranke, pozdravila je Vlasta Hubicki, predsjednica Županijskog HSS-a Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednica HSS-a, koja je idejna začetnica ovog hodočašća, a zatim i predsjednik stranke, Branko Hrg. On je posebno pozdravio hodočasnike koji su bili na svih 10 hodočašća HSS-a.

 

Na hodočašće su u velikom broju pošli i članovi HSS-a s područja Brodsko-posavske županije, među kojima je bio i Davor Vlaović, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije, koji je sudjelovao i u čitanju Molitve vjernika. Uz članove HSS-a, na ovom hodočašću bili su, među ostalima i vjernici Sirača i Cernika, župa Požeške biskupije. Poslije mise, zajednički je obavljena pobožnost Križnog puta na bistričkoj Kalvariji.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

BRODSKO-POSAVSKI HSS-ovci

Autor - 22/09/2014 0
SLAVONSKI BROD / MARIJA BISTRICA, 22. rujan 2014. – “Rijeka” haesesovaca od Iloka do Dubrovnika, među kojima je bilo oko…

HSS

Autor - 23/07/2013 0
HSS-ovci brodsko-posavske županije u nedjelju 21.srpnja tradicionalno su se okupili u Surevici,općina Garčin na obiteljskom druženju i svetoj misi koju…