NOVOGRADIŠKI POKLADNI DANI POČELI DJEČJIM POKLADAMA

787 0

NOVA GRADIŠKA, 14. veljače 2015. – Društvo „Naša djeca“ tradicionalno je i ove godine organiziralo dječji pokladni dan koji je uvod u pokladne dane u našem gradu i u pokladna vesela druženja.

Djeca iz vrtića i osnovnih škola uživala su danas u lijepom danu i pokladnom druženju. Uživale su mame i tate, bake i djedovi, starija braća i sestre, te ostali Novogradiščani u ljepoti kostima i šarenoj pokladnoj povorci koja je prošla ulicama grad od OŠ „Mato Lovrak“ do središta grada gdje su male mačkare plesale i veselile se.

Pozdravila ih je Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“. Zahvalila se tetama u vrtiću i učiteljima koji su za mačkare pripremili dječje pokladne skupine i čestitala im na idejama i kreacijama. Zahvalila je i odraslima koji su pomogli u organiziranju ove pokladne manifestacije. Posebno je pozdravila KUD iz Podcrkavlja i njegove male mačkare.

Dječje pokladne skupine posebne su pohvale dobile od gradonačelnika Željka Bigovića kojemu nije preostalo ništa drugo nego da ključ grada preda Lauri Barišić predsjednici Dječjeg gradskog vijeća. Uvjeren je da, iako djece za vrijeme pokladnih dana mogu raditi što hoće, neće učiniti štetu kakvu mogu učiniti veliki političari, jer oni dolaze, kako je kazao, iz stranke veselja, osmijeha, poštenja, iskrenosti i velike kreativnosti.

Related Post

AKCIJA

Autor - 24/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – U vremenu od 24. do 29. studenoga, stanice za tehničke preglede vozila i stručne…

DJEČJI TJEDAN

Autor - 11/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. listopad 2012. – Kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška Tomislav Maraković i Ivan Dakić su u sklopu…