OTVORENA IZLOŽBA NAJLJEPŠI JE CRVEN CVIJET

1073 0

NOVA GRADIŠKA, 14. veljače 2015. – Sinoć je u Domu kulture otvorena izložba Najljepši je crveni cvijet. Ovu hvale vrijednu i zanimljivu izložbu u povodu Valentinova pripremili su Pučko otvoreno učilište MAR Nova Gradiška

i Muzej Moslavine iz Kutine. Novogradiščani ljubitelji Valentinova, uspomena i licitarskih proizvoda izložbu mogu razgledati narednih mjesec dana.

Bile su nazočne zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i ravnateljica Muzeja Moslavine Slavica Moslavac, a prigodni program, uz čitanje pjesama i zapisa iz spomenara izvele su pjevačke skupine „Slavča“ iz Nove Gradiške i „Rusalke“ iz Kutine.

Autorica izložbe Slavica Moslavac je predstavljajući izložbu kazala da ona sadržava originalne predmete, tekstove i fotografije vezane za naše stare spomenare, licitarstvo i Valentinovo, te govori o ljubavi kao daru koji povezuje.

Pozdravljajući nazočne, ravnateljica POUMAR-a Marija Karlovčan Subić posebno se zahvalila onima koji su za postav izložbe posudili spomenare iz svog obiteljskog nasljeđa, a to su Pava i Đuro Vuk iz Cernika, obitelj Ferenčina, Željka Trusić, Adam Senić, Marijana Sajter, Evica Kraljić, obitelj Straga-Šašić, Jasminka Njegovan, Vesne Vidošić, Dragice Jović i Biljane Dakić.

Nije propustila podsjetiti na druženje Nove Gradiške i Kutine koje, kako je naglasila, traje više od jednog stoljeća jer je Kutinčanin Ivo Kramarić bio gradonačelnik Nove Gradiške.

-Ima razloga zašto smo danas ovdje, ne samo zbog Valentinova, već i naše zajedničke prošlosti – kazala je Marija Karlovčan Subić i pozvala Novogradiščane da dođu narednih mjesec dana u Dom kulture, razgledaju izložbu i možda ju dopune nekim svojim spomenarom.

Related Post

NOĆ MUZEJA 2014. (foto)

Autor - 02/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2014. – Tradicionalnoj nacionalnoj manifestaciji 31. siječnja pridružila se i ove godine Nova Gradiška i tako…

DOM KULTURE

Autor - 09/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpanj 2014. – Presjek 30. godišnjeg stvaralaštva Predraga Lešića pokazan je izložbom ovog akademskog slikara otvorenom u…

IZLOŽBA

Autor - 15/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Trening za “nemogućnosti” naziv je izložbe autora Mateja Kneževića, otvorene 13. svibnja u organizaciji Gradskog muzeja Nova…