Novogradiške udruge obilježile Svjetski dan šećerne bolesti

332 0

Autor Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“ Okučani

OKUČANI – Udruga dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška i Liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška organizirali su u povodu 14. studenoga, Svjetskog dana šećerne bolesti akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi. Za tu namjenu osiguran im je prostor okučanske vijećnice, a odazvalo se 40-ak mještana. Kako nam je rekla Tereza Grgić, predsjednica i Udruge i Lige, akciju su proveli u Novoj Gradiški gdje su otkriveni novi slučajevi povišenoga šećera u krvi, a s radošću je istaknula kako to nije bio slučaj u Okučanima tijekom ove akcije. – Inače ovakve akcije provodimo tijekom cijele godine jer uvijek je bolje otkriti bolest na samom početku što je i jamstvo učinkovitijeg liječenja.

Inače u provedbi akcije uz Terezu Grghić sudjelovale su i tajnica Udruge dijabetičkih bolesnika Ksenija Štivičić, dopredsjednica Marija Vuković i medicinske sestre u mirovini koje veliko znanje i iskustvo i dalje ulažu za pomoć drugima (sudjelovale su i u osnivanju dijabetičke službu u bolnici u NG) Jela Jalžabetić, Ankica Đurasek. Veliku stručnu i ljudsku pomoć Udruzi pruža od početaka njezina rada i dr. Damir Japundžić, kao dijabetolog koji pomaže u radu Udruge i sudjeluje u njihovim akcijama.

Related Post

DVD ŠTIVICA

Autor - 27/04/2014 0
ŠTIVICA, 26. travnja 2014. – Od subote, 26. travnja, DVD Štivica i službeno ima žensku vatrogasnu ekipu. Ekipu A čine…

HPD „Graničar“

Autor - 01/02/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 31. siječanj 2016. – Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ održalo je 30. siječnja redovnu godišnju skupštinu i, kao i…