OSNOVNA ŠKOLA “ANTE STARČEVIĆ” REŠETARI

1090 0

REŠETARI, 15. veljače 2013. – Kao i svake godine, i ovo je Valentinovo OŠ Ante Starčevića Rešetari obilježila prigodnim programom za djecu, roditelje i sve zaposlenike te tradicionalnim plesom za naše učenike održanim

u prostorima školske dvorane.

 

Autor: Josipa Ivanišević, prof. i dipl. knjiž.


Program smo započeli u 18:00, a prve su nastupile naše male mažoretkinje. Potrudile su se pokazati nam sve što su naučile i razveseliti nas svojim vještinama u radu sa štapom.

 

Kao i naše mažoretkinje, i učenici plesne skupine, predvođeni nastavnicom Jasnom Terzić, potrudili su se i pripremili nam dva plesa kojima su nas uveli u, za učenike dugo iščekivani, nastavak ove vesele večeri – školski ples.

Na veselje svih prisutnih, učenici nisu jedini koji su zaplesali u programu. Naime, naše su nastavnice nekoliko tjedana vrlo marljivo uvježbavale korake za kaubojski line dance te su, u suradnji s učenicama viših razreda, veselo i energično otplesale svoju točku. Naravno bile su nagrađene velikim pljeskom.

 

Povodom Valentinova u školi smo održali i dva natječaja: literarni „Pismo dragoj osobi“ i likovni „Moja slika ljubavi“. Sudjelovati su mogli svi učenici, a povjerenstvo koje su činili nastavnici iz hrvatskoga jezika Ivana Prakaturović i Darko Horvat, kao i nastavnik likovne kulture Mišo Gusić te knjižničarka, procijenili su i odabrali najbolje radove. Odabrana su djela prigodno prikazana, pročitana i nagrađena u sklopu programa.

Ono što bismo svakako željeli naglasiti još je jedna točka koju smo uključili u program, a koja je povezana s našim školskim projektom. Ove školske godine naša škola provodi projekt Hrvatska pred vratima Europske unije, u sklopu kojega je svaki razred preuzeo zadatak više se upoznati s dodijeljenom mu državom članicom Europske unije. Sukladno tomu, svaki je razred odabrao dva učenika, Valentina i Valentinu. Ti su učenici u svojoj zajedničkoj točki izašli pred gledatelje noseći zastavu države članice koja je dodijeljena njihovom razredu i na službenom jeziku „svoje“ zemlje izrecitirali nekoliko prikladnih riječi. Uglavnom je to bio izraz Volim te, no čuli su se i poneki stihovi te lijepe želje upućene svima prisutnima.

Program je zaključio ravnatelj obrativši se posjetiteljima te izrazio zadovoljstvo održanom priredbom kao i suradnjom roditelja i škole. Roditelji učenika sedmih razreda tradicionalno su se dobro organizirali i počastili učitelje prigodnim domjenkom. Večer je nastavljena pjesmom i plesnim koracima koji su odzvanjali školskom dvoranom sve do 21:00. Učenici su se tada, vidno raspoloženi i rasplesani, teškoga srca pozdravili i napustili školski prostor te krenuli svojim domovima. Još jednom smo se uspjeli zajednički lijepo zabaviti i družiti na način koji nas je samo dodatno zbližio.

Related Post

NOVO LICE SREDIŠTA REŠETARA

Autor - 12/11/2010 0
REŠETARI, 12. studeni 2010. – Zahvaljujući općini Rešetari , koja godinama ulaže napore na uređenju cestovne i ostale komunalne infrastrukture…