OPĆINA REŠETARI

688 0

REŠETARI, 4. ožujak 2015. – Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari uputio je svim javnim institucijama apel za žurno rješavanje sanacije zone visokog rizika nastalog klizišta u naselju Rešetari (Strmac).

 

Došlo je do naglog pomicanja terena prema potoku Rešetarica, a klizište su prouzrokovale obilne padaline u prošloj i ovoj godini.

Ugrožena je privatna imovina i infrastrukturni objekti, a klizište će za posljedicu imati značajne financijske troškove. Moguće je da dođe i do prekida cestovne komunikacije Rešetari (Ulica Vladimira Nazora) – Bukovica. Došlo je do slijeganja županijske ceste koja je do sada služila kao stabilizirajući čimbenik nagiba terena. U nekoliko posljednjih godina je sanirana, ali bez većeg efekta jer u nekoliko posljednjih mjeseci propada i tone.

Na području općine Rešetari nalazi se još nekoliko potencijalnih klizišta koja duže vrijeme nisu bila aktivna ali ni sanirana pa postoji opasnost da dođe do klizanja tla.

Načelnik Zlatko Aga se nada da će Hrvatske vode nastali problem uzeti u plan prioriteta započeti sanaciju klizišta.

Related Post

NA GROBLJU U REŠETARIMA

Autor - 01/07/2014 0
REŠETARI, 1. srpnja 2014. – Povodom Dana državnosti, u Rešetarima, na mjesnom groblju uz centralni križ i spomen ploču poginulih…