POLICIJA SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA CIVILNE ZAŠTITE

750 0

SLAVONSKI BROD, 4. ožujak 2015. – U Slavonskom Brodu je obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite, koji se inače obilježava 1. ožujka. Građani su na gradskom Korzu u prijepodnevnim satima imali priliku pogledati

prezentaciju opreme i tehnike žurnih službi. Između ostalih, opremu i tehniku su izložili i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su tom prilikom zainteresiranim građanima odgovarali na upite, te dijelili promidžbene materijale. Obilježavanje je započelo svečanom sjednicom Županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu, kojoj je prisustvovao načelnik policijske uprave Ante Zovak. Nakon toga prikazan je dokumentarni film pod nazivom „Obrana od poplava – svibanj 2014“. Također je u Likovnom salonu Vladimir Becić, otvorena izložba fotografija iz kojih je razvidan i angažman policijskih službenika u obrani od poplava u svibnju prošle godine.

Naime, djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske dali su nemjerljiv doprinos obrani od poplava, neposredno sudjelujući u izgradnji nasipa, pomoći pri evakuaciji stanovništva na sigurnije lokacije, očuvanju imovine privremeno izmještenog stanovništva te osiguranju povoljnog stanja sigurnosti, dok su rukovoditelji policijske uprave aktivno sudjelovali kao članovi Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije. Također su dali značajan doprinos prikupljajući i dostavljajući neophodne potrepštine u hrani, odjeći i novcu stradalima od poplave.

Related Post